Πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς, επειδή δεν γνωστοποίησαν 43 συνολικά επιχειρηματικές συμφωνίες από το 2012 μέχρι και το 2021, ανακοίνωσε ότι επιβάλλει η ρυθμιστική αρχή της Κίνας.

Μεταξύ των εταιρειών οι οποίες υφίστανται τις συνέπειες της κινεζικής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας είναι οι Alibaba, Baidu και JD.com.

Στις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις υποθέσεις θα επιβληθεί πρόστιμα 500.000 γιουάν (78.000 δολάρια) στην καθεμία, ανέφερε, το μέγιστο προβλεπόμενο με βάση τον αντιμονοπωλιακό νόμο της Κίνας του 2008.

Η πρώτη συμφωνία για την οποία επιβάλλονται κυρώσεις ήταν μια εξαγορά του 2012 στην οποία συμμετείχαν η Baidu και συνεργάτης της και η πιο πρόσφατη ήταν η συμφωνία του 2021 μεταξύ της Baidu και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Zhejiang Geely Holdings για τη δημιουργία μιας εταιρείας οχημάτων νέας ενέργειας.

Άλλες συμφωνίες που αναφέρθηκαν από την αρμόδια αρχή περιελάμβαναν την εξαγορά από την Alibaba το 2014 της κινεζικής εταιρείας ψηφιακής χαρτογράφησης και πλοήγησης AutoNavi και την αγορά του 44% της Ele.me το 2018 με στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας παράδοσης τροφίμων.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι συμφωνίες δεν είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη ή τον περιορισμό του ανταγωνισμού, είπε η ρυθμιστική αρχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως