Την ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας εξέφρασε, μιλώντας στο BBC, ο υπεύθυνος του οργανισμού για τη Γηραιά Ήπειρο, δρ Χανς Κλούγκε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι «πολύ ανήσυχος» για την εξάπλωση του Covid-19 στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να καταγραφούν 500.000 θάνατοι, εάν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα.

Η επαναφορά μέτρων όπως η χρήση μάσκας είναι ένα άμεσο αποτελεσματικό μέτρων, τόνισε. Είπε, ακόμη, ότι παράμετροι όπως η χειμερινή περίοδος, τα ανεπαρκή ποσοστά εμβολιασμού, και η κυριαρχία της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα βρίσκονται πίσω από το νέο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός – Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη απηύθυνε έκκληση για επέκταση των εμβολιασμών και εφαρμογή θεμελιωδών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς και νέων θεραπειών που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης.

«Η Covid-19 έχει γίνει για άλλη μια φορά η νούμερο ένα αιτία θνησιμότητας στην περιοχή μας», είπε στο BBC, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε τι πρέπει να γίνει» προκειμένου να καταπολεμηθεί η ασθένεια.

Ο δρ Κλούγκε εξέφρασε την άποψη ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα πρέπει να είναι η «έσχατη λύση», αλλά ότι θα ήταν «πολύ επίκαιρο» να διεξαχθεί μια «νομική και κοινωνική συζήτηση» γύρω από αυτό.

«Πριν από αυτό υπάρχουν άλλα μέσα όπως το πάσο για την Covid», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό «δεν είναι περιορισμός της ελευθερίας, μάλλον είναι ένα εργαλείο για να διατηρήσουμε την ατομική μας ελευθερία».

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Ευρώπη αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες κατά 10%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της πανδημίας,

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα