Σε αρνητικά εδάφη κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, πάνω στο οποίο πλέον έχουν πέσει οι σκιές της πίεσης που δέχεται και πάλι η Ελλάδα στο μέτωπο της πανδημίας.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,21% στις 913,09  μονάδες, ενώ στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης έφτασε ακόμη και στο +0,90%, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει το θετικό ευρωπαϊκό κλίμα.

Πιέσεις σε τράπεζες και ενέργεια

Η πτώση όμως του τραπεζικού και του ενεργειακού κλάδου «προσγείωσε» την αγορά γρήγορα, οδηγώντας τον γενικό δείκτη σε αρνητικά εδάφη λίγο μετά τις 10:50. Και οι στηρίξεις δείχνουν προς ώρας αδύναμες να κρατήσουν και πάλι το κρίσιμο επίπεδο των 913 μονάδων, αν και ο κλαδικός των τραπεζών συντηρεί τη θετική τεχνική του εικόνα όσο κρατά τις 600 μονάδες.

Μετά και τη μη… αναβάθμιση πάντως της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s, η αγορά στρέφει όλο και πιο έντονα το βλέμμα της στην πορεία της πανδημίας στη χώρα. Άλλωστε, όπως προειδοποιεί το τμήμα Ερευνών του e-learning του ΕΚΠΑ, οι πιθανές αυξήσεις στα κρούσματα της πανδημίας παραμένουν ένας βασικός αρνητικός κίνδυνος και η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσε να παρεμποδίσει το ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης. Και η αγορά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό…

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τις άνω του 1% απώλειες σε Jumbo, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank, όσο και να προσπαθούν οι Βιοχάλκο, Λάμδα, Alpha Bank, Motor Oil και Aegean με τα θετικά τους πρόσημα. Άλλωστε, οι πιέσεις έρχονται και από την πτώση των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, Coca Cola και ΟΤΕ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών