Η μεσοπρόθεσμη περιοχή στήριξης στα 16-16,20 ευρώ άντεξε για τη μετοχή της Deutsche Telekom (DTE.DE), που πλέον μπορεί να δει τιμές αρχικά στα 20,50, με τον τελικό στόχο στα 24, με φόντο τις ζυμώσεις στον ιταλικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών Telecom.

Το στοπ στις αγοραστικές θέσεις βρίσκεται κάτω από 15,60 σε ημερήσιο κλείσιμο.

Όσον αφορά στα θεμελιώδη μεγέθη της γερμανικής εταιρίας, εκείνα καταγράφουν με συνέπεια θετικές μεταβολές, ενισχύοντας τη δυναμική της.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά της έσοδα, για τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους αθροιστικά, σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 8,8% σε ετήσια βάση και έφτασαν τα 79,9 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχη θετική μεταβολή, 8,7%, κατέγραψαν τα προσαρμοσμένα EBITDA, τα οποία ανήλθαν στα 28,3 δισ.

Η καλή πορεία των χρηματοοικονομικών της εταιρίας οδήγησε σε ανοδική επανεκτίμηση των ετησίων προβλέψεων, με τα ετήσια προσαρμοσμένα EBITDA να αναμένονται στα 38 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 37,2 δισ.

Βαρίδι στην ανοδική πορεία των μεγεθών της εταιρίας φαίνεται να αποτελεί η προβληματική υπηρεσία σε ζητήματα IT, T-System, για την οποία η Deutsche Telekom ετοιμάζεται να λάβει δραστικά μέτρα.

Τα μέτρα αυτά αφορούν την πώληση αυτής, με τη διοίκηση να σκοπεύει να ξεκινήσει συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη τον Φεβρουάριο, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν το ενδεχόμενο απόσχιση των δύο εταιριών με τη βοήθεια του γερμανικού κράτους, το οποίο κατέχει το 30,5% της Deutsche Telekom.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News