Έντονα υπεραγορασμένη παρά την εκθετική ανοδική της κίνηση η μετοχή της McKesson (NYSE:MCK), με αγοραστικό σήμα στα 218 δολάρια και στόχο τα 242.

Το στοπ οριοθετείται κάτω από 194 σε κλείσιμο ημέρας, με την επόμενη στήριξη στα 210.

Η ανοδική αυτή μετοχή συνοδεύτηκε από καλά αποτελέσματα χρήσης γ΄ τριμήνου, γεγονός που αποπνέει αισιοδοξία για περαιτέρω ανοδική συνέχιση.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας σημείωσαν αύξηση 9% σε ετήσια βάση και βρέθηκαν 66,6 δισ. $, λαμβάνοντας ώθηση από τη συμβολή της εταιρίας στην κατασκευή, αποθήκευση και διανομή εμβολίων κατά του ιού COVID-19.

Προς την ίδια κατεύθυνση έχουν κινηθεί τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της, τα οποία κατέγραψαν μεταβολή +28%, σκαρφαλώνοντας στα 6,15 $.

Επιπλέον, εντός των 2 τελευταίων τριμήνων, η εταιρία επέστρεψε συνολικά 1,4 δισ. $ στους μετόχους της, 1,3 δισ. μέσω επαναγοράς ιδίων μετοχών, και 134 εκ. $ μέσω μερισμάτων.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της εταιρίας μαζί με τις Cardinal Health (NYSE: CAH), και AmerisourceBergen (NYSE: ABC) σχετικά με την αδυναμία τους να αποτρέψουν την εκτροπή συνταγογραφούμενων οπιούχων χαπιών σε παράνομα κανάλια.

Σε περίπτωση που το παραπάνω καταστεί αληθές ενώπιον του δικαστηρίου, εκτιμάται πως το επιβληθέν πρόστιμο θα υπερβαίνει τα 95 δισ. $.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News