Τέσσερα μεγάλα σωματεία στις ΗΠΑ προτρέπουν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (U.S. Federal Trade Commission) να αντιταχθεί στα σχέδια της Amazon για εξαγορά των στούντιο της Metro-Goldwyn-Mayer, θεωρώντας ότι η εξαγορά θα μειώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά υπηρεσιών streaming περιεχομένου.

Το σχέδιο της Amazon, κόστους 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. Το σχέδιο προβλέπει την απόκτηση των φημισμένων στούντιο της MGM, τα οποία έχουν δημιουργήσει τη σειρά ταινιών James Bond, ενώ θα δώσει στην Amazon και μία πλούσια βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, δηλαδή τα όπλα για να ανταγωνιστεί ακόμα πιο έντονα τις πλατφόρμες Netflix και Disney+.

Τα σωματεία (Service Employees International Union, International Brotherhood of Teamsters, Communications Workers of America και United Farmworkers), μέσω μίας ανάλυσης του Strategic Organizing Center επιχειρηματολογούν εναντίον της συμφωνίας που θα φέρει στην Amazon περιεχόμενο που θα αποτελείται από περισσότερους των 55.000 τίτλων και με προοπτικές αύξησης.
Αυτός ο όγκος περιεχομένου θα φέρει την Amazon σε σχέση ισχύος έναντι των ανταγωνιστών της. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το Netflix, η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα σε αριθμό τίτλων, περιορίζεται σε μόλις 20.000.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η Amazon εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία ώστε να προσελκύσει νέους συνδρομητές στην πλατφόρμα Prime. Πλέον, οι συνδρομητές της πλατφόρμας streaming περιεχομένου Prime αποτελούν και το 68% των πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος της Amazon και μάλιστα ξοδεύουν περισσότερα από τους πελάτες που δεν είναι συνδρομητές του Prime, σύμφωνα με το Strategic Organizing Center.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή