Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και έλλειψη κατεύθυνσης, το ΧΑΑ άντεξε στις πιέσεις κλείνοντας με ελαφρές απώλειες της τάξης του 0,39%.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε στο θετικό βραχυπρόθεσμο μοτίβο, συναντώντας για 5η φορά την περιοχή των 910 μονάδων που συνιστά και τη στήριξη στον εν λόγω σχηματισμό.

Παρά το ότι οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ και ΔΕΗ οδήγησαν τον Δείκτη λόγω βαρύτητας, ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της μικρής Τράπεζας Αττικής.
Εκείνη, εν μέσω της διαδικασίας ΑΜΚ της, μπέρδεψε όλο το ταμπλό καθώς αφενός κατέγραφε πλασματική απόδοση +550%, αφετέρου υπολογίστηκε στα συστήματα συναλλαγών με μια κεφαλαιοποίηση ..2 δισεκ. ευρώ, με την πραγματική της να μην είναι πάνω από 30 εκατ.

Κι όλα αυτά, από μια μετοχή που έκανε συνολικά 70 χιλ. ευρώ ημερήσιο τζίρο, ενώ να τονίσουμε ότι η ΑΜΚ της είναι πελώρια σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία, καθώς μιλάμε για 250 εκατ. ευρώ που έρχονται να τονώσουν μια εταιρεία που, όπως προαναφέραμε, γράφει 30 στο ταμπλό.

Τέλος, οι ΗΠΑ είχαν πολύ νευρική συμπεριφορά, αφήνοντας μικτή εικόνα εν όψει και της αργίας της Πέμπτης, καθώς από το πρωινό ναδίρ, έφθασαν στο απογευματινό ζενίθ με την επανεκλογή του Powell στο τιμόνι της Fed, και επέστρεψαν στα χαμηλά ημέρας λίγο πριν το κλείσιμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News