Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΟΑΕΔ, της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για την ανακατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού εργατικών κατοικιών «Ηλιακό Χωριό» του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αναστάσιου Μαυρίδη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Χάρη Σαχίνη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Μετά από συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες του Υπουργείου και της Διοίκησης του Οργανισμού, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο και την ΕΥΔΑΠ, δίνεται αίσιο τέλος στην πολύχρονη εκκρεμότητα της κατασκευής νέων αγωγών και νέων συνδέσεων αποχέτευσης, καθώς και της ανακατασκευής τμήματος του εσωτερικού δικτύου του οικισμού.

Σκοπός του νέου έργου είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η τήρηση των βασικών κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους του οικισμού. Το έργο θα κατασκευαστεί από την ΕΥΔΑΠ και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ μέχρι το ποσό των 585.000 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), ενώ ο Δήμος θα συνδράμει για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου και την ενημέρωση του κοινού.

Ο οικισμός εργατικών κατοικιών «Ηλιακό Χωριό», που αποτελείται από 435 κατοικίες, ολοκληρώθηκε το 1988 ενώ η εγκατάσταση των δικαιούχων έγινε σταδιακά μέχρι το 1990. Το υφιστάμενο αποχετευτικό δίκτυο κατασκευάστηκε το 1984 από τον ΟΕΚ, όμως υπολειπόταν η κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 1.230 μέτρων και 40 φρεατίων επίσκεψης, καθώς και νέων διακλαδώσεων. Επιπλέον, ήταν αναγκαία η ανακατασκευή 145 μη ορθά κατασκευασμένων υφιστάμενων διακλαδώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Θετικά οικονομικά μεγέθη για την Ελλάκτωρ το 9μηνο του 2021
Green |

Κέρδη για την Ελλάκτωρ το γ' τρίμηνο, μετά από 6 τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων

Το EBITDA του ομίλου επηρεάστηκε θετικά από τη βελτίωση του κλάδου του Περιβάλλοντος, των ΑΠΕ, των Παραχωρήσεων ενώ αντίστοιχα επηρεάστηκε αρνητικά από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου της Κατασκευής.