Το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νιγηρίας στην Αθήνα θα διοργανώσουν το ετήσιο investment Forum στις 30 Νοεμβρίου 2021στο ξενοδοχείο Kastri Domotel, στην Αθήνα.

Στο φόρουμ, με θέμα «Ενίσχυση των Επενδύσεων μεταξύ Νιγηρίας και Ελλάδας» θα παρουσιαστούν  το επενδυτικό υπόβαθρο και οι προοπτικές της νιγηριανής οικονομίας καθώς επίσης και οι τομείς στους οποίους η κυβέρνηση της χώρας δίνει έμφαση.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν βασικοί παράγοντες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων policymakers και εκπροσώπων της κυβέρνησης της Νιγηρίας, υποψηφίων επενδυτών, εμπειρογνωμόνων και αρμόδιων στελεχών σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και παρουσιάσεις από εκπροσώπους της κυβέρνησης της Νιγηρίας σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας και projects που βρίσκονται υπό δρομολόγηση. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε τομείς με σημαντικές ευκαιρίες, όπως η γεωργία και οι υδατοκαλλιέργειες, τα λιμάνια και οι τερματικοί σταθμοί, η εκπαίδευση, η στέγαση και οι κατασκευές και η κυκλική οικονομία.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης δήλωσε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με χαρακτηριστικές δυνατότητες ανάπτυξης και για τις δύο χώρες, το φόρουμ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους επιχειρηματικούς φορείς στην Ελλάδα και τη Νιγηρία να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, καθώς και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες για συνέργειες».

Η Πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα Opunimi Akinkugbe σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη,  καθώς δεδομένου του επιπέδου ενδιαφέροντος, αυτό το φόρουμ αποτελεί μία σημαντική και δυναμική πλατφόρμα, η οποία μπορεί  να οδηγήσει στην ανάδειξη ευκαιριών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που με αυτό ξεκινά μια νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Νιγηρίας. Η Νιγηρία, η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς της ηπείρου και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς στην Αθήνα και διαδικτυακά από ολόκληρο τον κόσμο».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
ΠΟΜΙΔΑ – Τρίμηνη παράταση της ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών
Ακίνητα |

Τρίμηνη παράταση της ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» 2021-22 που ξεκινά σε λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε την άμεση ένταξη της αναβάθμισης των ενοικιαζομένων κατοικιών, αλλά και των κενών κατοικιών.

Ένας παλαιολιθικός φόρος που εμποδίζει την ανάπτυξη
Tax |

Ένας παλαιολιθικός φόρος που εμποδίζει την ανάπτυξη

Μελετώντας υποθέσεις ΕΦΑ της τελευταίας εικοσαετίας, δημιουργείται η εντύπωση μιας φοβικής έως και τιμωρητικής σε βάρος του επενδυτή διοικητικής και δικαστηριακής εφαρμογής και ερμηνείας των σχετικών διατάξεων.