Βλτίωση παρουσίασαν τα ενοποιμένα κέρδη προ φόρων της AS Company στο 9μηνο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Ειδικότερα οι ενοποιημένες πωλήσεις του εννεαμήνου σημείωσαν άνοδο + 4,6% ( -6,9% το πρώτο εξάμηνο ) και ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ ενώ το EBIDTA σημείωσε άνοδο + 35,3% ( +2,16% το πρώτο εξάμηνο) και ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ .

Το γ’ τρίμηνο του 2021 οι ενοποιημένες πωλήσεις σημείωσαν αύξηση + 25,6% έναντι του περυσινού τριμήνου (σε απόλυτα μεγέθη +1.114 εκατ. ευρώ) και το EBIDTA αύξηση + 62,2% (σε απόλυτα μεγέθη 0,573 εκατ. ευρώ) αποτέλεσμα της σταδιακής επανόδου της αγοράς στην κανονικότητα.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσιάσαν αύξηση 105,7%, διαμορφούμενα στα 2,671 εκατ. ευρώ έναντι 1,298 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου. Όπως επισημαίνει η εταιρεία τα χρηματοοικονομικά έσοδα είχαν σημαντική συνεισφορά στη βελτίωση της συνολικής κερδοφορίας (+0,584 εκατ. ευρώ).

Τα ταμειακά διαθέσιμα και οι επενδύσεις σε άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία διαμορφώθηκαν στα 19,549 εκατ. ευρώ, ενώ τραπεζικός δανεισμός δεν υφίσταται στο τέλος του εννεάμηνου 2021 για τον όμιλο και την εταιρία, γεγονός που πιστοποιεί την υγιή οικονομική κατάσταση, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το μικτό κέρδος των ενοποιημένων πωλήσεων διαμορφώθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα παρά την σημαντική άνοδο του κόστους των μεταφορικών που αύξησε το κόστος αγοράς των εμπορευμάτων, το οποίο όμως αντισταθμίσθηκε από τη θετική επίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας EUR/USD με δεδομένο ότι η εταιρία πραγματοποιεί πολύ σημαντικό μέρος των εισαγωγών της με προέλευση τη Κίνα οι οποίες τιμολογούνται σε δολάριο ΗΠΑ (USD).

Η επίδραση της πανδημίας

H επίδραση της πανδημίας είχε αρνητική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2021 που ο όμιλος παρουσίασε μείωση πωλήσεων – 6,9%. Όσο αφορά το β΄εξάμηνο του 2021 οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας εκτιμάται ότι θα έχουν μικρή επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, όμως η διοίκηση διατηρεί επιφυλάξεις για τίς αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει ενδεχόμενη επιδείνωση είτε της ενεργειακής κρίσης είτε της πανδημίας.

Η διοίκηση εκτιμά ότι δεν υφίσταται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας χρήσης οποιαδήποτε αβεβαιότητα ως προς τη συνέχιση της δραστηριότητας, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της Εταιρίας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον όμιλο. Η εταιρεία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, διαθέσιμα τραπεζικά όρια χρηματοδότησης ενώ κίνδυνος επισφάλειας δεν υφίσταται μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις