Στη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας στο Λέχαιο Κορινθίας προχωράει η εταιρεία βιοτεχνολογίας Theracell, μετά την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η επένδυση ύψους 82 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνική εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής Theracell Advanced Biotechnology και την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Orgenesis.

Το Τεχνολογικό Πάρκο, το αντικείμενο του οποίου θα σχετίζεται με κυτταρικές γονιδιακές θεραπείες, αναμένεται να δημιουργηθεί σε έκταση 120 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνταν στο παρελθόν η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου ενώ οι εργασίες για την υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την επένδυση «σημαντική στο κομμάτι της τεχνολογίας και της ιατρικής επιστήμης για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και πρωτοποριακών θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς».

«Σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας, ο οποίος βοήθησε καταλυτικά στην προσέλκυση της επένδυσης

Ποια είναι η Theracell

Η Theracell Advanced Biotechnology ιδρύθηκε το 2013 και έχει την έδρα της στη χώρα μας. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας και συμμετέχει στην εμπορική διάθεση μιας ποικιλίας προϊόντων Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας (CGT). Το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εκτείνεται στους τομείς της Ορθοπεδικής, της Δερματολογίας, της Νεφρολογίας, της Ανοσο-ογκολογίας και της αναγέννησης Ιστών.

Μέσω στρατηγικών συνεργασιών, η Theracell Advanced Biotechnology συμμετέχει στη διαδικασία της υλοποίησης της Εξατομικευμένης Ιατρικής προσαρμοσμένης στις ατομικές ανάγκες του ασθενούς. Μία τέτοια περίπτωση είναι η στρατηγική συνεργασία με την Orgenesis, με στόχο την επέκταση των θεραπευτικών διαδικασιών.

Ο τζίρος της Theracell Προηγμένες Βιοτεχνολογικές Εφαρμογές Μονοπρόσωπη ΑΕ, στην Ελλάδα ήταν 6,63 εκατ. ευρώ το 2020 από 701.683 ευρώ το 2019. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη το ίδιο διάστημα ανήλθαν στο 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 158,5 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Επικεφαλής της Theracell από το 2010 είναι ο κ. Φώτης Σακελλαρίδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις