Οκτώ μήνες μετά την απόκτηση της Vivartia, το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners προχωρά στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της.

Σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Vivartia ένα από τα θέματα της οποίας ήταν η σύσταση τριών εταιρειών δια της εισφοράς σε είδος υφιστάμενων συμμετοχών της εταιρείας, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, συστάθηκαν οι μονοπρόσωπες ανώνυμες εταιρείες Frozen Holdings, Dairy Holdings και Food and Services Ηoldings.

Η Frozen Holdings αντιπροσωπεύει τον κλάδο των κατεψυγμένων και συστάθηκε με εισφορά σε είδος του συνόλου των μετοχών της «Μπάρμπα Στάθης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία» για την κάλυψη του μετοχικού της κεφαλαίου, που ορίστηκε σε 191,756 εκατ. ευρώ.

Η Dairy Holdings στον κλάδο των γαλακτοκομικών συστάθηκε με εισφορά σε είδος του συνόλου των μετοχών της «Δέλτα Τρόφιμα Μονοπρόσωπη Α.Ε.» για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της, που ορίστηκε σε 252,715 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Goody’s απορροφά Everest, Evercat και Pasteria

Και η σύσταση της Food and Services Holdings στον κλάδο της εστίασης πραγματοποιήθηκε με την εισφορά σε είδος του συνόλου των μετοχών των 100% θυγατρικών Everest A.E. (Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων) και Goody’s Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσιών Εστίασης) για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της συσταθείσας, που ορίστηκε σε 82,787 εκατ. ευρώ.

Η αποτίμηση

Στόχος είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ομίλου μέσω της εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών και της δημιουργία οικονομιών κλίμακος.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης αποτίμησης την οποία έκανε η PKF Eυρωελεγκτική, το 100% των μετοχών της Μπάρμπα Στάθης, υπολογίστηκε μεταξύ 173,1 εκατ. ευρώ και 213,4 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 191,8 εκατ. ευρώ).

Για το 100% της Δέλτα Τρόφιμα ήταν μεταξύ 234,1 εκατ. ευρώ και 274 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 252,7 εκατ. ευρώ, ενώ το εύρος αξιών για το 100% των μετοχών της Everest υπολογίστηκε μεταξύ 34,3 και 42,7 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 38,2 εκατ. ευρώ). Για την Goody’s A.E. η αποτίμηση ήταν μεταξύ 40 και 49,7 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 44,6 εκατ. ευρώ).

Ποιοι απαρτίζουν το Δ.Σ.

Και στις τρεις εταιρείες το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι Παναγιώτης Θρουβάλας (πρόεδρος), Αθανάσιος Παπανικολάου (αντιπρόεδρος) και Σπύρος Παπαγιάννης (μέλος).

Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Θρουβάλας είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Vivartia Συμμετοχών, ο Θανάσης Παπανικολάου αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο Σπύρος Παπαγιάννης οικονομικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ.

Δάνειο από τη μητρική

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της Vivartia που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, υπεγράφη με τη μητρική Venetiko Holdings (CVC Capital Partners) κοινό μη εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο μέχρι του ποσού των 570.000 ευρώ.

Το ποσό του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή από την εταιρεία του τέλους υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού το οποίο απαιτείται για τη σύσταση των τριών νέων θυγατρικών της, Frozen Holdings, Dairy Holdings και Food and Services Ηoldings.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Venetiko Holdings M.A.E. συστάθηκε στις 23 Μαρτίου 2021 στην Ελλάδα και ελέγχεται εμμέσως από τη CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A. μέσω ορισμένων κεφαλαίων.

H Venetiko Holdings κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας Vivartia Συμμετοχών, η οποία είναι επικεφαλής του ομίλου Vivartia.

Προηγήθηκε η συγχώνευση στην εστίαση

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν είχε αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών Everest, La Pasteria και Evercat κάτω από την «ομπρέλα» της Goody’s.

Όπως σημειωνόταν, στόχος της συγχώνευσης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού σήματος, το οποίο θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί αποδοτικότερα και με μεγαλύτερη ευελιξία τυχόν επιχειρηματικές ευκαιρίες και να πετύχει καλύτερους όρους συνεργασίας στον ευρύτερο χώρο των υπηρεσιών εστίασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas – Νέα επένδυση στον χώρο του ΙοT
Επιχειρήσεις |

Νέα επένδυση της Space Hellas στον χώρο του ΙοT

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της SenseOne Technologies Α.Ε. ανακοίνωσε η Space Hellas, η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για μια πρωτοπόρο εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things (ΙοΤ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΑΔΜΗΕ – Συμφωνία με την Islalink για επέκταση επίγειου δικτύου οπτικών ινών
Τεχνολογία |

Επεκτείνεται το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών IONIAN που συνδέει Ελλάδα-Ιταλία

Η συνεργασία της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ και της Islalink σηματοδοτεί την επέκταση κρίσιμων ευρυζωνικών υποδομών στη Μεσόγειο που ενισχύουν σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα Ελλάδος-Ιταλίας με επιπλέον χωρητικότητα 360 Tbps.

Μουζάκης – Αύξηση εσόδων και EBITDA στο εννεάμηνο
Επιχειρήσεις |

Σε άνοδο έσοδα και EBITDA για την «Μουζάκης»

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3.689.518,72 ευρώ, έναντι 2.961.681,91 ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 24,58% και ο εταιρικός σε 3.689.518,72 ευρώ, έναντι 2.961.681,91 ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 24,58%

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης και επισήμανε ότι το εμπόριο συμβάλλει καθοριστικά στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική εμπειρία προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας