Την πιθανότητα επένδυσης στην ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών για ηλεκτρονικές πληρωμές Viva Wallet μελετά η JPMorgan Chase & CO., σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Στο ενδιαφέρον του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού είχε αναφερθεί με αναλυτικό δημοσίευμα του, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το «Βήμα».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία του Χάρη Καρώνη διερευνά το διάστημα αυτό τις στρατηγικές της επιλογές και για το σκοπό αυτό έχει  προσλάβει και ειδικό σύμβουλο. Αντιστοίχως διεθνείς επενδυτές «ρίχνουν» όλο και περισσότερα κονδύλια σε ανερχόμενες fintech start ups, ειδικά δε, οι τράπεζες που αναζητούν τρόπους να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό η JPMorgan συμφώνησε τον Ιούνιο να εξαγοράσει την βρετανική digital wealth manager Nutmeg Saving & Investment έναντι περίπου 700 εκατ. στερλίνων, ενώ ξόδεψε πάνω από 1 δισ. δολάρια για την απόκτηση του 40% της βραζιλιάνικης digital bank C6.

Το «Βήμα», στο δημοσίευμα του, είχε επισημάνει το έντονο ενδιαφέρον της JPMorgan για την Viva Wallet και μάλιστα όχι για την απόκτηση μετοχικού μεριδίου, αλλά για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου και ειδικότερα του ίδιου του Χάρη Καρώνη. Αν και ο ιδρυτής της εταιρείας έχει υποστηρίξει πως δεν σκέφτεται την απόσυρση του.

Το δημοσίευμα υποστήριζε δε, πως τα υπό συζήτηση νούμερα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν εντυπωσιακά υπερκαλύπτοντας την τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας, που η ίδια η διοίκηση εκτιμά στο 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Το δημοσίευμα αποκάλυπτε επίσης πως το… φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε από το Λονδίνο, όπου η ελληνική εταιρεία διατηρεί γραφεία.

Ο ίδιος ο κύριος Καρώνης, σε συνέντευξη Τύπου προ μηνών, είχε αναφέρει πως το 2021 θα είναι η χρονιά που η στρατηγική ανάπτυξης της Viva Wallet στις 23 χώρες της Ευρώπης θα αποδώσει καρπούς, γι’ αυτό και αναμένει τριπλάσια έσοδα το 2021 σε σχέση με το 2020, ενώ εκτιμά ότι τον Δεκέμβριο του 2021 το 90% των εσόδων της εταιρείας θα προέρχεται από το εξωτερικό.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, άλλωστε, επισημαίνει πως η αμερικανική τράπεζα είναι μόλις ένας από τους ενδιαφερόμενους που έχουν εμφανιστεί με πρόθεση εξαγοράς ή συνεργασίας με την Viva Wallet.

Πάντως, τόσο η JPMorgan όσο και η Viva Wallet δεν σχολίασαν το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.