Το consortium ΤΜΕΔΕ και Ellington επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που ελέγχει σήμερα το 68% της τράπεζας.

Τη σχετική απόφαση έλαβε την Πέμπτη το βράδυ το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου, προκρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιλογή που είχε κάνει λίγες εβδομάδες νωρίτερα το ΔΣ της Attica Bank.

Θα ακολουθήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το δίδυμο ΤΜΕΔΕ-Ellington, με στόχο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου ύψους 240 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας επιχειρείται η ιδιωτικοποίησή της.

Με βάση το σχέδιο που συζητείται, οι προτιμητέοι επενδυτές θα καλύψουν ένα μέρος της αύξησης και τα υπόλοιπα θα εισφέρουν το ΤΧΣ, το ΤΜΕΔΕ και ο ΕΦΚΑ.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει νέα έκδοση τίτλων, την πλειονότητα των οποίων θα αγοράσει η Ellington, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο της Attica Bank.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν θα επικεντρωθούν στο ύψος των κεφαλαίων που θα τοποθετήσουν στην αύξηση κεφαλαίου ο επενδυτής και το ΤΜΕΔΕ, καθώς το ΤΧΣ επιζητά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές τους.

Πρόκειται άλλωστε και για έναν όρο που η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει θέσει, ώστε να μην θεωρηθεί η συμμετοχή του ΤΧΣ στην έκδοση των νέων μετοχών, κρατική ενίσχυση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις