Το όραμα για τη δημιουργία μιας κοινότητας και η δυναμική παρουσία του Συνδέσμου Ελλήνων Χρηματοοικονομολόγων εκτός και εντός συνόρων.

O νεοσυσταθείς Σύνδεσμος Ελλήνων Χρηματοοικονομολόγων (Hellenic Association of Treasurers) αριθμεί μόλις ένα χρόνο από την ίδρυση του, με τη συμβολή πέντε Ελλήνων Treasurers από την Ολλανδία – Αλέξανδρος Κολιαβράς – ING, Δημήτρης Χασαπόπουλος – ING, Χαρίτων Παπατριανταφύλλου – ING, Αλέξανδρος Μπέλλος – PVH και Άρης Ναυπακτίτης – Philips και αργότερα με την προσθήκη της Μαριάννας Πολυκράτη – Chipita.

Ο Σύνδεσμος έχει επιτύχει τη δημιουργία μιας ελληνικής κοινότητας δίχως σύνορα, με ευρεία και συμπεριληπτική βάση 80 μελών από μεσαίες και μεγάλες εταιρείες, με Έλληνες Treasurers από 9 χώρες και επίσημη αντιπροσώπευση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Χρηματοοικονομολόγων (European Association of Corporate Treasurers). Στις 10 Δεκεμβρίου στην Εκάλη, Αττικής θα διοργανώσει το πρώτο ετήσιο Συνέδριο Ελλήνων Χρηματοοικονομολόγων με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

“Ο Σύνδεσμος έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας υψηλά καταρτισμένων Χρηματοοικονομολόγων (Treasurers), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη δικτύωση, την έρευνα και την εξειδικευμένη εκπαίδευση, ολοκληρώνουν τον μετασχηματισμό των οικονομικών διευθύνσεων σε σύγχρονα κέντρα χρηματοοικονομικής διαχείρισης κεφαλαίων και οικονομικών κινδύνων τελώντας και οι ίδιοι αναμφίβολα, στρατηγικοί εταίροι των διοικήσεων.” μας εξηγεί ο πρόεδρος του ΗΑΤ Αλέξανδρος Κολιαβράς ο οποίος αποτέλεσε και τον εμπνευστή του όλου εγχειρήματος.

Η ετυμολογία του όρου Treasury έχει τις ρίζες του στα Λατινικά και ουσιαστικά δεν υφίσταται απευθείας μετάφραση. Αυτός ήταν και ο λόγος που εφευρέθηκε και ο όρος «Χρηματοοικονομολόγος», δηλαδή ο οικονομολόγος που διαχειρίζεται τις ροές χρήματος και κεφαλαίου και λαμβάνει γνωσιακό υπόβαθρο από τον κλάδο των Χρηματοοικονομικών.

Ο κ. Κολιαβράς συνεχίζει λέγοντας ότι “ο Σύνδεσμος βασίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο, με Έλληνες Treasurers απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, το οποίο και μας επιτρέπει να αντλούμε γνώση από ενα ευρύτερο φάσμα επιχειρησιακής θεματολογίας. Η επιτυχία μας βασίζεται εξ ολοκλήρου στα μέλη μας, στις επιτροπές (committees) και στις τεχνικές ομάδες εργασίας (working groups) οι οποίες μελετούν τη Διαχείριση ταμειακών διαθεσίμων και τα σχετικά συστήματα (Cash management and Treasury infrastructure), την Εταιρική χρηματοδότηση και τη διαχείρηση κινδύνων (Corporate Finance and Risk Management) και την Περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG).

Στην Ελλάδα του σήμερα το τμήμα Χρηματοοικονομικής Διεύθυνσης, ή αλλιώς Treasury, αποτελεί αναμφίβολα την οικονομική ραχοκοκαλιά κάθε επιτυχημένης μεσαίας και μεγάλης επιχείρησης. “Κοιτάζοντας τα μέλη μας, θεωρούμε πως η Ελλάδα κάνει τεράστια άλματα στο τομέα της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας γύρω από το Treasury, και σαν Σύνδεσμος στοχεύουμε στην πλαισίωση του αντικειμένου και στην ενίσχυση του ρόλου του Treasurer στην επιχείρηση και την κοινωνία. Εργαζόμαστε ακατάπαυστα όλοι στο Σύνδεσμο προς αυτή την κατεύθυνση.’’ σημειώνει ο κ. Κολιαβράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα