Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το εμπορικό γεγονός της Black Friday με προσδοκίες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα του λιανεμπορίου

Από το πρωί έξω από κεντρικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχηματίστηκαν ουρές, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν το μέγεθος που είχαν κατά το παρελθόν.

Από τη μια, ο βροχερός καιρός λειτουργούσε αποτρεπτικά, από την άλλη η ουρά μεγάλωσε καθώς για να εισέλθει ένας πελάτης σε κατάστημα έπρεπε πρώτα να περάσει από έλεγχο στο πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Η περίοδος προσφορών υπό την επιρροή της Black Friday αναμένεται πρακτικά να φθάσει έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, λίγο μετά δηλαδή από την Cyber Monday (μέρα προσφορών από τα ηλεκτρονικά καταστήματα), κλείνοντας τελικώς έναν ολόκληρο μήνα προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νοέμβριος ξεκίνησε με το 15νθήμερο των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων ενώ από τις 19 Νοεμβρίου ξεκίνησαν οι προσφορές των μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Ο δεκάλογος της Black FridayΜε αφορμή τη σημερινή ημέρα, αλλά και την Cyber Monday, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δίνει τις ακόλουθες συμβουλές:

1) Δείξτε προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές.

2) Διαβάστε τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.

3) Προσέξτε την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά προτού προβείτε σε συναλλαγή.

4) Προσοχή στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.
5) Προσοχή στις παραπλανητικές προσφορές.

6) Δείξτε μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.

7) Μην παρασύρεστε από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές.

8) Κουπόνια προσφορών και giftcards. Όταν διαθέτετε κουπόνια προσφορών ή giftcards επιβεβαιώστε αν τα προϊόντα που επιθυμείτε διατίθενται την Black Friday ή αν οι εταιρείες που σας ενδιαφέρουν αποδέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.

9) Ελέγξτε την πολιτική ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

10) Συμφωνήστε την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις