Μετά τον προ ημερών προεξοφλητικό απεγκλωβισμό της μετοχής της Dollar Tree (NASDAQ:DLTR) από την αντίσταση των 121 δολαρίων, η μετοχή έχει δώσει αγοραστικό σήμα με στόχο τα -κοντινά πλέον- 154.

Η στήριξη για επανατοποθέτηση βρίσκεται στα 133, με κύριο επίπεδο τα 125.

Ενθαρρυντική για την πορεία της μετοχής στο ταμπλό είναι η πορεία των θεμελιωδών μεγεθών της αλυσίδας καταστημάτων, τα οποία για ένα ακόμα τρίμηνο σημείωσαν θετικές μεταβολές.

Κατά το γ’ τρίμηνο του έτους, τα έσοδα της εταιρίας της Dollar Tree κατέγραψαν αύξηση 3,9% σε ετήσια βάση και άγγιξαν τα 6,42 δισ. $.

Τα κέρδη ανά μετοχή κινήθηκαν ανοδικά καταγράφοντας μεταβολή +45% , φτάνοντας έτσι τα 1,39 $.

Κομβικό σημείο για την εταιρία αποτελεί η αλλαγή της τιμολογιακής της πολιτικής.

Για 35 χρόνια η Dollar Tree κατάφερε να αντισταθεί στις πληθωριστικές πιέσεις και να διατηρήσει τη φιλοσοφία «όλα ένα δολάριο» που τη διέκρινε και την έκανε μία από τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες για πάνω από 3 δεκαετίες.

Ωστόσο, η διοίκηση ανακοίνωσε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεφύγει από τον περιορισμό της τιμής του ενός δολαρίου, ούτως ώστε να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες της.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως είναι μόνιμη και πως δεν αποτελεί αντίδραση σε βραχυπρόθεσμες ή παροδικές συνθήκες της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News