Επαφές με στελέχη της Federal Reserve είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Και μάλιστα εμφανίζεται πεπεισμένος ότι τόσο ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, που ορίστηκε για μια ακόμα θητεία, αλλά και οι αξιωματούχοι που ανακοινωθούν για άλλες θέσεις κλειδιά της τράπεζας, θα επικεντρωθούν στις ανησυχίες για την αύξηση των τιμών.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, είπε χαρακτηριστικά ότι ο πληθωρισμός θα είναι προτεραιότητα για τους κυβερνήτες που θα ορίσει σύντομα για να καλύψουν κενές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Fed.

«Μίλησα με τη Fed για μια σειρά πραγμάτων, από τη νομισματική πολιτική μέχρι τον πληθωρισμό, και έχω πεποίθηση ότι τα στελέχη που έχω ήδη ορίσει και οι άλλοι τρεις που ανακοινώσω, θα αντανακλούν αυτήν την ανησυχία», είπε ο Μπάιντεν.

Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν διευκρίνισε πότε και με ποιον έγιναν οι συνομιλίες του. Επίσης, δεν απάντησε σε ερώτηση για το πότε θα ανακοινώσει τους υπόλοιπους υποψηφίους της Fed.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι διορίζει εκ νέου τον Πάουελ ως πρόεδρο και επέλεξε την κυβερνήτη Λάελ Μπρέιναρντ ως αντιπρόεδρο.

Διαβάστε επίσης:Federal Reserve – Την παραμονή του Τζερόμ Πάουελ για δεύτερη θητεία αποφάσισε ο Λευκός Οίκος

Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει και τη βουτιά στα χρηματιστήρια.

«Ήταν αναμενόμενη. Οι αγορές το κάνουν πάντα όταν ενισχύεται η Covid», είπε. Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί, απάντησε: «Καθόλου».

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Όμικρον και αγορές – H χειρότερη Black Friday εδώ και μισό αιώνα και πώς χάθηκαν 3 δισ. από το ΧΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή