Μειωμένη κατά 28,3% ήταν η εμπορική κίνηση δια ζώσης  στα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ την Black Friday σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, καθώς οι καταναλωτές επέλεξαν να κάνουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά, ενώ τις ξεκίνησαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά,  σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Sensormatic Solutions.Σε σχέση όμως με το 2020, όπου η πανδημία είχε κλείσει πολλούς αμερικανούς στο σπίτι και τα καταστήματα λειτουργούσαν με μειωμένο ωράριο, η επισκεψιμότητα των αμερικανών στα καταστήματα αυξήθηκε κατά 47,5%.

«Είναι σαφές ότι οι αγοραστές ψωνίζουν νωρίτερα αυτή τη σεζόν, όπως έκαναν και την περασμένη σεζόν», δήλωσε στο CNBC ο Μπρίαν Φίλντ, ανώτερος διευθυντής στο τμήμα παγκόσμιου consulting σε θέματα λιανεμπορίου, στη Sensormatic. Πρόσθεσε ότι οι δύο κύριοι λόγοι που οι αγοραστές  διευρύνουν το διάστημα των αγορών τους, η ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και για την αλυσίδα εφοδιασμού.Οι περισσότεροι Αμερικανοί άρχισαν τις αγορές τους ήδη από τον Οκτώβριο, καθώς οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου είχαν προχωρήσει σε προωθητικές προσφορές. Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής, το 61% των καταναλωτών είχε ξεκινήσει να αγοράζει τα δώρα του για τις γιορτές πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Στο διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου σημείωσαν πωλήσεις 8,9 δισ. δολαρίων την Black Friday, χαμηλότερα από το ρεκόρ των περίπου 9 δισ. δολαρίων που δαπανήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Adobe Analytics. Είναι η πρώτη φορά που η ανάπτυξη αντιστράφηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος, επισημαίνει η Adobe, η οποία αναλύει περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστότοπους λιανικής στις ΗΠΑ, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια προϊόντα σε 18 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων.

Την Ημέρα των Ευχαριστιών, οι καταναλωτές ξόδεψαν 5,1 δισ. δολάρια σε διαδικτυακές αγορές, όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή