Η μετοχή της Zoom έκλεισε με άνοδο 5,7% την Παρασκευή ενώ αυτή της Peloton ανέβηκε κατά 5,6% καθώς η ανησυχία γύρω από τη νέα παραλλαγή «Όμικρον» του κορωνοϊού τάραξε τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Για όσους έχουν «ξεχάσει» να θυμίσουμε ότι η Zoom είναι η δημιουργός της ομώνυμης εφαρμογής τηλεδιασκέψεων ενώ η Peloton είναι εταιρεία που κατασκευάζει όργανα γυμναστικής για οικιακή χρήση…

Ωστόσο, αυτές δεν ήταν οι μόνες μετοχές στις οποίες είχε θετικό αντίκτυπο η παραλλαγή «Όμικρον»: η μετοχή της Netflix, της Roku και άλλων εταιρειών παροχής streaming περιεχομένου ωφελήθηκαν επίσης, με άνοδο της τάξης του 1,6% μέσα σε μία ημέρα.

Πάντως, όπως αναφέρει το CNBC οι μετοχές των Zoom και Peloton έχουν ετήσια πτώση 34% και 69%, αντίστοιχα, καθώς οι άνθρωποι με την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω Covid επέστρεψαν στους φυσικούς χώρους εργασίας, στα σχολεία και στα γυμναστήρια.

Η έκταση της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής παραμένει άγνωστη και δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία, αν θα υπάρξει τελικά τέτοιος.

Πάντως, είναι εμφανές το πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση αφού στις αρχές του μήνα οι εταιρείες του ταξιδιωτικού κλάδου (Delta, Airbnb, Expedia) είχαν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης ενώ οι περισσότερο «οικιακές» όπως οι Peloton, Zoom και Netflix είχαν αρχίσει να επηρεάζονται αρνητικά αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι η πανδημία πλησιάζει στο τέλος της.

Ενδεικτικό ότι η μετοχή της Expedia έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 9,4%, ενώ οι Lyft, Airbnb και Uber έχασαν πάνω από 3% της αξίας τους. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο δείκτης S&P 500 έπεσε κατά 2,3%, ο Nasdaq κατά 2,3% ενώ ο Dow Jones έπεσε κατά 2,5% χάνοντας 905 μονάδες, στη χειρότερη συνεδρίαση της χρονιάς

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αμερικανικές τράπεζες: Η ανάκαμψη επανέφερε τα μπόνους και τις αποζημιώσεις, όμως το 2022 μπήκε με… μικρό καλάθι
Διεθνή |

Aμερικανικές τράπεζες: Η επιστροφή των μπόνους και οι προκλήσεις του 2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι πέντε κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες «μοίρασαν» 142 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις την περσινή χρονιά, ήτοι δηλαδή 18 δισ. δολάρια παραπάνω από το 2020