Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την απόκτηση του κοινού ελέγχου της Gastrade από τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. («ΔΕΣΦΑ»), την κα Ασημίνα-Ελένη Κοπελούζου, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για όλη την Ελλάδα, την GasLog Κύπρου και την Bulgartransgaz EAD («BTG») της Βουλγαρίας.

Η Gastrade αναπτύσσει την πλωτή Μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) που θα εγκατασταθεί στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, στη Βόρεια Ελλάδα. Ο ΔΕΣΦΑ έχει στην κυριότητά του, λειτουργεί, συντηρεί, διαχειρίζεται, εκμεταλλεύεται και αναπτύσσει το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου της Ελλάδας. Η κα Κοπελούζου είναι η ιδρυτική μέτοχος της Gastrade. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας δραστηριοποιείται στην προμήθεια, χονδρική και λιανική εμπορία φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η GasLog έχει στην κυριότητά της και εκμεταλλεύεται πλοία μεταφοράς ΥΦΑ. Η BTG είναι βουλγαρικός κρατικός φορέας μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένων: i) της παρουσίας ανταγωνιστικών εγκαταστάσεων εισαγωγής φυσικού αερίου και ii) των ισχυόντων ελληνικών κανονισμών, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών με τις τιμές που χρεώνουν οι τερματικοί σταθμοί ΥΦΑ και τη θέσπιση υποχρεώσεων παροχής πρόσβασης στους τερματικούς σταθμούς ΥΦΑ και στο σύστημα μεταφοράς του ΔΕΣΦΑ. Η πράξη εξετάστηκε δυνάμει της κανονικής διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Επιτροπής για τον ανταγωνισμό, στο δημόσιο μητρώο υποθέσεων, με αριθμό υπόθεσης M.10139.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια