«Στρατηγική προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση υψηλής ποιότητας επενδυτικών σχεδίων και η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας που προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στον τουρισμό», δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsweek ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας «έχουμε αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων και ο εξορθολογισμός του ρυθμιστικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των fast-track επενδύσεων», ξεχωρίζοντας ως σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις στην ελληνική τουριστική αγορά, την αναβάθμιση ή/και την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων spa, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που απευθύνεται σε high-end τουρισμό και τις ειδικές τουριστικές υποδομές, όπως τουριστικά λιμάνια και μαρίνες, θεματικά πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και αίθουσες συνεδρίων.

Όπως τονίζει ο Υπουργός Τουρισμού, η 10ετής στρατηγική της Ελλάδας, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη 2030, δρομολογείται εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου από πλευράς προκλήσεων και ανταγωνισμού και βρίσκεται σε συντονισμό με τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε με βάση τις ανάγκες να διαμορφωθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Οι κύριοι άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου προβλέπεται να περιλαμβάνουν ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων, προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα, πράσινες υποδομές και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, διαχείριση προορισμού και εμπειρίας, τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, κανονιστικό πλαίσιο και διαχείριση κρίσεων, με μια συνολική κυβερνητική προσέγγιση. Όπως δε επισημαίνουν οι φορείς του Τουρισμού, οι άξονες αυτοί είναι απαραίτητοι για τη βελτίωση της διαχείρισης και της ποιότητας του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος», επισημαίνει ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%