Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, είναι τώρα ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος στον S&P 500, αν και με μικρή διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Αγκραβάλ, ο οποίος διορίστηκε τη Δευτέρα μετά την αποχώρηση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είναι 37 ετών, στην ίδια ηλικία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Platform Inc. Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας», χωρίς να τους διευκρινίζει, το Twitter δεν αποκάλυψε την ημερομηνία γέννησης του Αγκραβάλ, αλλά επιβεβαίωσε ότι γεννήθηκε λίγο μετά τις 14Μαΐου του 1984, που είναι γενέθλια του Ζάκερμπεγκ.

Αλλά και ο προκάτοχός του Ντόρσεϊ, στα 45 του, ήταν ήδη ανάμεσα στους δεκάδες νεότερους CEO στην ομάδα των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών.

«Δεν νομίζω ότι η ηλικία είναι τόσο μεγάλη υπόθεση, ειδικά για εταιρείες όπως αυτή. Θα μπορούσε να είναι ένα πλεονέκτημα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Λάρκερ, καθηγητής στο Stanford Graduate School of Business, ο οποίος μελετά την απόδοση των CEOs. «Το γεγονός ότι ο Ντόρσεϊ αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο, άρα δεν πρόκειται να είναι σαν σκιώδης διευθύνων σύμβουλος, πρέπει να έχει πραγματική εμπιστοσύνη σε αυτόν».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway Inc., Γουόρεν Μπάφετ, είναι ο γηραιότερος Διευθύνων Σύμβουλος στον S&P 500 στα 91 του, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η μέση ηλικία ενός Διευθύνοντος Συμβούλου μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εταιρειών ήταν περίπου τα 58 χρόνια.

Αλλά η ευρύτερη τάση στην ηλικία των CEO εξακολουθεί να μην ευνοεί τη νεολαία. Τα δεδομένα για τις εταιρείες του S&P 500 που μετρήθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες από τον υπεύθυνο προσλήψεων Spencer Stuart δείχνουν μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση στην ηλικία του CEO.

Ο Αγκραβάλ εντάχθηκε στο Twitter το 2011. Ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2022, ανέφερε το Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News