Να εμβολιάσει με ενισχυτική δόση όλο τον ενήλικο πληθυσμό έως τα τέλη Ιανουαρίου έθεσε ως στόχο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε δηλώσεις του νωρίτερα, επισημαίνοντας πως παραμένει η καλύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό και δη, τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Η καλύτερη γραμμή άμυνας έναντι της Όμικρον είναι να εμβολιαστούν όλοι αλλά και να λάβουν και την ενισχυτικό δόση» εξήγησε ο κ. Τζόνσον σε τηλεοπτική συνέντευξη. Για το σκοπό αυτό οι αρχές θα διευρύνουν τον τρόπο χορήγησης της ενισχυτικής δόσης, προσθέτοντας πάνω από 1.500 κοινοτικά φαρμακεία, πέρα από τα κέντρα εμβολιασμού και τα νοσοκομεία.

Για τον ίδιο λόγο θα κινητοποιηθεί και προσωπικό από το στρατό με πάνω από 400 στελέχη από το στρατό να μπαίνουν ενεργά στα εμβολιαστικά κέντρα για να βοηθήσουν το τωρινό προσωπικό.

Όσον αφορά την εξέλιξη του προγράμματος ενισχυτικών δόσεων, αυτό θα επιταχυνθεί με κλιμάκια ηλικίας, ανά πενταετία, αλλά με έμφαση στους πιο ευάλωτους. Σε κάθε περίπτωση ο μέγας στόχος είναι το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού που μπορεί, να έχει λάβει ενισχυτική δόση μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Απειλητικός και προκλητικός ο Ακάρ: «Η Τουρκική εθνοσυνέλευση μας έχει εξουσιοδοτήσει για στρατιωτική δράση»
Επικαιρότητα |

Νέες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας - Τι είπε για τα Rafale

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Χ. Ακάρ λέγοντας ότι «το 1995, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να λάβει κάθε είδους μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δράσεων»