Με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά στον απόηχο της εμφάνισης του Όμικρον. Η σταδιακή άμβλυνση των φόβων για τον βαθμό επικινδυνότητας επανέφερε τους αγοραστές στο ταμπλό, οι οποίοι οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στο +1,44%, κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας.

Έτσι, εκείνος ήρθε αντιμέτωπος με τις πρώτες αντιστάσεις στο σημείο των 872 μονάδων, μετά την παραβίαση της μεσοπρόθεσμης ατασικής φάσης.

Σε πιο βραχυπρόθεσμο επίπεδο, υφίσταται άλλο ένα συμπαγές ταβάνι, στις 885 μονάδες, όπου αφενός στέκονται εντολές πώλησης, αφετέρου θα αξιολογηθεί η συμπεριφορά για το ενδεχόμενο επαναφοράς του ανοδικού σεναρίου.

Ενδεικτικό της εξομάλυνσης της επενδυτικής ανησυχίας ήταν πως 23 από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με κέρδη, ενώ και από όλο το ταμπλό 98 έκλεισαν ανοδικές έναντι μόλις 19 πτωτικών και 48 αμετάβλητων.

Για τη συνέχεια, όλα φαίνεται να εξαρτώνται από τα ευρήματα σχετικά με τον βαθμό εξάπλωσης του νέου στελέχους. Το κλίμα βελτιώθηκε και στις διεθνείς αγορές χθες, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής, οπότε απαιτείται υπομονή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News