Σινιάλο επενδυτικής εμπιστοσύνης για τη Mytilineos έρχεται από την S&P, η οποία με έκθεση της αναβαθμίζει το outlook της από σταθερό σε θετικό και επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της σε «BB-».

Όπως σημειώνει το report της S&P «η ελληνική βιομηχανία πορεύτηκε με επιτυχία στις ασταθείς συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι έτοιμη», συνεχίζει, «να εντείνει τις δραστηριότητές της το 2022 με την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογραμμίζει αναφερόμενη στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο CCGT στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Επιπλέον σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό οίκο η εταιρία κατέγραψε σημαντική πρόοδο στο τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανάπτυξης αποθήκευσης (RSD), εξασφαλίζοντας και πουλώντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθιερώνοντάς την ως σημαντικό πυλώνα στο χαρτοφυλάκιό της.

Διαβάστε επίσης: Mytilineos – Το διπλό μήνυμα σε μετόχους και εγχώρια αγορά από την Αυστραλία

«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρήσαμε τις προοπτικές μας για τη Mytilineos σε θετικές από σταθερές και επιβεβαιώσαμε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγησή μας για την εταιρεία ως «BB-», επισημαίνει χαρακτηριστικά η έκθεση υποσχόμενη και νέα αναβάθμιση: «Οι θετικές μας προοπτικές αντικατοπτρίζουν μια πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες, καθώς η εταιρεία μεταβαίνει σε πολύ μεγαλύτερη βάση EBITDA και χαμηλότερη μόχλευση».

Σύμφωνα με την S&P «το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό από ό,τι αναμενόταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020 και με την πρόσφατη αύξηση των τιμών της ενέργειας. Σε κάθε ένα από τα δύο τελευταία χρόνια, η διαφοροποίηση της εταιρείας σε διαφορετικούς κλάδους έχει αποδειχθεί πολύ επωφελής. Αναμένουμε ότι η εταιρεία θα ολοκληρώσει το 2021 με EBITDA περίπου 350 εκατ. Ευρώ. Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και την πρόοδο της εταιρείας στα τρέχοντα έργα της, αναθεωρήσαμε προς τα πάνω τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για το 2022 σε 500 εκατ.-550 εκατ. Ευρώ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια