Η Hennessey, μία εταιρεία κατασκευής hypercar και δημιουργός οχημάτων υψηλής απόδοσης μέσω τροποποιήσεων με έδρα στο Τέξας, ανακοίνωσε το δεκαετές εταιρικό πλάνο της το οποίο προβλέπει την κατασκευή τριών εντελώς νέων μοντέλων. Το πρώτο από αυτά θα είναι ένα 6τροχο, πλήρως ηλεκτροκίνητο Hyper-GT με την ονομασία «Project Deep Space»

Το εν λόγω hypercar προβλέπεται να είναι το ακριβότερο ηλεκτροκίνητο όχημα όταν κυκλοφορήσει αφού υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περί τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Θα είναι υπέρ-πολυτελές, θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες επιβάτες οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα πλήρες πακέτο ανέσεων ενώ θα μπορούν να μεταφέρουν και το σύνολο των αποσκευών τους.

Φυσικά, με δεδομένη την «εμμονή» της Hennessey με την ταχύτητα και την ισχύ των κινητήρων, θα πρόκειται για ένα εξαιρετικά γρήγορο όχημα το οποίο θα κινείται σε 6 τροχούς.

«Η Hennessey έχει ξοδέψει περισσότερα από τριάντα χρόνια στη δημιουργία ορισμένων από τα πιο γρήγορα και πιο συναρπαστικά οχήματα στον κόσμο», εξηγεί ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, John Hennessey. «Αυτή η δέσμευσή μας θα συνεχιστεί και για τα επόμενα τριάντα χρόνια, εισάγοντας το πρώτο στον κόσμο πλήρως ηλεκτροκίνητο, 6τροχο hyper GT. Πιστεύουμε ότι το Deep Space, με 6 ηλεκτρικούς κινητήρες συνδυασμένους με 6 τροχούς θα είναι το τετραθέσιο όχημα με τις καλύτερες επιδόσεις ταχύτητας», συμπληρώνει.

Πέρα από το θέμα της ταχύτητας, ο σχεδιασμός του οχήματος κρίνεται καινοτόμος με καθίσματα σχήματος διαμαντιού, τον οδηγό τοποθετημένο σε κεντρικό σημείο και δύο ακόμη επιβάτες να μπορούν να κάτσουν εκατέρωθεν και λίγο πιο πίσω από τον οδηγό. Ο τέταρτος επιβάτης θα μπορεί να κάθεται ακριβώς πίσω από τον οδηγό, σε μία θέση που χαρακτηρίζεται από την εταιρεία σαν VVIP (Very-Very Important Person) και φέρνει την πολυτέλεια των ιδιωτικών τζετ στον κόσμο των αυτοκινήτων.

Με τις θύρες να έχουν το σχήμα των «φτερών του γλάρου», το «Project Deep Space» θα είναι κατασκευασμένο με υπέρ-ελαφρά συνθετικά υλικά, τόσο το σασί όσο και τα πλαϊνά μέρη. Στο εσωτερικό θα χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας υλικά, αν και η εταιρεία διευκρινίζει ότι σε αυτό το σημείο θα υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης εκ μέρους του αγοραστή.

Το όχημα θα κατασκευαστεί από την Hennessey Special Vehicles στις εγκαταστάσεις της στο Σίλι του Τέξας, ενώ θα υπάρξει στενή συνεργασία με ορισμένους τεχνολογικούς συνεργάτες στους οποίους θα περιλαμβάνονται οι Shell Pennzoil και Delta Cosworth που θα αναλάβουν το θέμα της ηλεκτροκίνησης.

Οι εγκαταστάσεις που θα αναλάβουν την παραγωγή του Project Deep Space, όπου προς το παρόν παράγεται το Hennessey Venom F5, βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις της Hennessey Performance, η οποία παράγει περισσότερα από 600 υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα και ημιφορτηγά κάθε χρόνο.

Οι πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές του «Project Deep Space» προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί, εκτός από την τιμή του οχήματος που θα ξεκινά από τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η ετήσια παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τα 105 οχήματα κάθε χρόνο ώστε να εξασφαλιστεί η «αποκλειστικότητα» του κάθε αγοραστή.

Η παραγωγή σχεδιάζεται να ξεκινήσει από το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας