H Ελλάδα και ο ΕΟΤ δίνουν ισχυρό «παρών» στην κορυφαία διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού IBTM WORLD 2021, που άνοιξε χθες τις πύλες της στη Βαρκελώνη και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική Β2Β έκθεση, η οποία συγκεντρώνει τους κυριότερους φορείς της διεθνούς αγοράς τουρισμού MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), στα εγκαίνια της οποίας παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Με υψηλές προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, ο ΕΟΤ συμμετέχει στην IBTM World 2021, με 23 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αθηναίων με το This is Athens, αλλά και συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχειακοί όμιλοι, ταξιδιωτικά γραφεία και εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων.

Συναντήσεις με σημαντικούς θεσμικούς φορείς

Ο κ. Φραγκάκης πραγματοποίησε -στο πλαίσιο της έκθεσης- επαγγελματικές συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών θεσμικών φορέων της αγοράς, όπως: η International Association of Professional Congress Organizers (IAPCO), η Professional Convention Management Association (PCMA) και η European Cities Marketing (ECM). Παράλληλα επισκέφθηκε την έδρα του Οργανισμού Τουρισμού της Βαρκελώνης, Barcelona Turisme, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με στελέχη του, δυνατότητες συνεργασίας και καλές πρακτικές προώθησης του city break και του επαγγελματικού τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ: «Συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια έχουν μειωθεί δραματικά κατά την διάρκεια της πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά στον συγκεκριμένο κλάδο και στον τουρισμό ελληνικών πόλεων που είχαν διαχρονικά σημαντική παρουσία στον συνεδριακό τουρισμό. Στο πλαίσιο της IBTM είχα την ευκαιρία να συζητήσω με διεθνείς θεσμικούς φορείς για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να επανεκκινήσει ο κλάδος του συνεδριακού τουρισμού. Η Ελλάδα επενδύει σε αυτό, στηρίζοντας συνεργασίες ελληνικών προορισμών με σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας αγοράς, όπως η εξαιρετικά σημαντική συμφωνία εταιρικής συνεργασίας, που υπεγράφη στην Βαρκελώνη μεταξύ της ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων και της IAPCO. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για την ανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε».

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί επίσης δεκάδες επαγγελματικές συναντήσεις του ΕΟΤ και των συνεκθετών του με σημαντικούς buyers και εξειδικευμένες επαγγελματικές ενώσεις με ισχυρή παγκόσμια παρουσία.

Ο ΕΟΤ, με τη συμμετοχή του στην ΙΒΤΜ World, παρουσιάζει την Ελλάδα ως έναν σημαντικό και ασφαλή προορισμό και στην τουριστική βιομηχανία συνεδριών και εκδηλώσεων.

Συμμετοχές

Στην IBTM World 2021, προβάλλονται 368 προορισμοί από όλον τον κόσμο και συμμετέχουν:

  • 374 συνεδριακά κέντρα/εγκαταστάσεις,
  • 228 διοργανωτές επαγγελματικών εκδηλώσεων,
  • 272 επαγγελματικοί ταξιδιωτικοί σύλλογοι
  • 213 εταιρείες διαχείρισης προορισμών και
  • 15.000+ στελέχη της αγοράς MICE με παρουσία/δραστηριοποίηση σε περισσότερες από 100 χώρες.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%