Mε τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργο Καρανίκα συναντήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης και επισήμανε ότι το εμπόριο συμβάλλει καθοριστικά στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική εμπειρία προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε ότι ο ακριβής καθορισμός της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης, σε συνεργασία και με τους τουριστικούς παράγοντες, θα μπορέσει να συμβάλλει στην περαιτέρω άνοδο του ελληνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε τα εξής: «Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, τον κ. Καρανίκα, με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τα θέματα της εμφανούς σχέσης μεταξύ του ελληνικού τουρισμού και του ελληνικού εμπορίου, την οποία και θα ενισχύσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να καθορίσουμε το πλαίσιο της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης. Θεωρούμε ότι το εμπόριο συμβάλλει καθοριστικά στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική εμπειρία και θέλουμε να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε αυτή την κοινή προσπάθεια, προς όφελος της μέσης ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας, του ΑΕΠ της χώρας και, φυσικά, του εμπορικού κόσμου. Είναι εμφανές και αυταπόδεικτο ότι το εμπόριο ανθεί στις τουριστικές περιοχές και παράλληλα δίνει επιπλέον δύναμη και μόχλευση στον ελληνικό τουρισμό. Χαίρομαι πολύ που συνομιλήσαμε για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα κ. πρόεδρε και ελπίζω ότι θα βρούμε τρόπους περαιτέρω συνεργασίας και προστιθέμενης αξίας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο κ. Καρανίκας ανέφερε: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Τουρισμού για την υποδοχή και τα καλά του λόγια, αλλά και για το ότι αντιλαμβάνεται ακριβώς τη σημασία του ελληνικού εμπορίου στον τομέα του τουρισμού. Το ελληνικό εμπόριο συμβάλλει ιδιαίτερα στο τουριστικό προϊόν της χώρας και το βασικό που εξηγήσαμε σήμερα στον Υπουργό είναι ότι πρέπει να καθορίσουμε ακριβώς την τουριστική εμπορική επιχείρηση, η οποία σε συνεργασία και με τους τουριστικούς παράγοντες θα μπορέσει να συμβάλλει στην περαιτέρω άνοδο του ελληνικού τουρισμού. Τον ευχαριστούμε για αυτή τη συνεργασία και ελπίζουμε να είναι και στο μέλλον ακόμα πιο εποικοδομητική, ώστε να καταφέρουμε όλους τους στόχους που θα θέσει το Υπουργείο, αλλά και γενικότερα όλοι οι παράγοντες του Τουρισμού. Το εμπόριο είναι εδώ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις