Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για ανάπτυξη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προχωρά στην εξαγορά δυο (2) αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 37,2 MW και συντελεστή λειτουργίας άνω του 40%, τα οποία βρίσκονται στη περιοχή της Νότιας Εύβοιας.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΠΕ: Στις 10 Δεκεμβρίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση για απόσχιση κλάδου

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Αιολικά Πάρκα Ευβοίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.», εξ ολοκλήρου θυγατρική της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, υπέγραψε δεσμευτικές συμβάσεις για την εξαγορά των εταιρειών «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.» και «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΧΛΑΔΟΤΟΠΟΣ Α.Ε. Τα αιολικά πάρκα βρίσκονται στη Νότια Εύβοια και είναι ήδη σε λειτουργία από τον Οκτώβριο του 2018 και το Δεκέμβριο του 2019, αντιστοίχως. Το συνολικό τίμημα για το 100% των μετοχών των δύο εταιρειών, ανέρχεται σε €85 εκατ..

Το αιολικό πάρκο της εξαγορασθείσας εταιρίας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΧΛΑΔΟΤΟΠΟΣ Α.Ε.» βρίσκεται στη θέση Τρίκορφο Καρύστου, έχει συνολική ισχύ 19,2MW και αποτελείται από 6 ανεμογεννήτριες. Αναφορικά με το έτερο πάρκο της εταιρίας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ», η συνολική ισχύς ανέρχεται σε 18MW. Το έργο αποτελείται, επίσης, από συνολικά 6 ανεμογεννήτριες, που βρίσκονται εγκατεστημένες στη θέση Μεγάλο Βουνό της Καρύστου. Υπολογίζεται ότι τα δύο πάρκα μπορούν να καλύψουν, με καθαρή ενέργεια, τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες για περίπου 34.000 νοικοκυριά.

Σε ότι αφορά τη συναλλαγή, η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., ενώ η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησε ως νομικός σύμβουλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΑΠΕ