Σε απόσχιση από την ΕΛΠΕ ΑΕ οδηγείται ο κλάδος διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών της εταιρείας, ενώ για το σκοπό αυτό θα συσταθεί νέα εταιρεία.

Για το σκοπό αυτό η ΕΛΠΕ ΑΕ εξέδωσε αναλυτικό πληροφοριακό σημείωμα σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.3.12 του Κανονισμού του Χρηματιστήριου Αθηνών, καθώς και τις σχετικές διατάξεις της απόφασης υπ’ αριθ. 25/17.7.2008 του Διοικητικού́ Συμβουλίου του Χρηματιστήριου Αθηνών, όπως ισχύουν κατά το χρόνο σύνταξής του.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης τελεί υπό την αίρεση των κατά τον νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τη γενική συνέλευση των μετόχων της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων και αδειών από τις αρμόδιες διοικητικές και εποπτικές αρχές.

Η Διάσπαση θα αφορά την απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών της Διασπώμενης και την εισφορά
του στην Επωφελούμενη.

Η Διασπώμενη θα διατηρήσει δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν την (αποσχιζόμενη) δραστηριότητα διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων και πετροχημικών, αλλά σχετίζονται κυρίως με την παροχή διοικητικών υπηρεσιών προς θυγατρικές του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και τρίτους.

Ως ημερομηνία σύνταξης της λογιστικής κατάστασης του αποσχιζόμενου κλάδου ορίστηκε η 30η Ιουνίου 2021.

Το διοικητικό συμβούλιο της Διασπώμενης θα συντάξει, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ. 2 και 59 του Ν. 4601/2019, σχέδιο διάσπασης, καθώς και λεπτομερή έκθεση, που θα επεξηγεί και δικαιολογεί από νομική και οικονομική άποψη το σχέδιο διάσπασης, σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 4601/2019.

Δείτε αναλυτικά το Πληροφοριακό Σημείωμα των ΕΛΠΕ ΑΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια