Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, επιχειρήθηκε στο Χρηματιστήριο μια ανοδική συνέχιση με καλό κλείσιμο σε περιοχή κερδών 1,10%. Η καλή εικόνα υποστηρίχτηκε και από την αντίστοιχη ευφορία στις διεθνείς αγορές, τουλάχιστον κατά τις πρωινές ώρες.

Έτσι, προσεγγίστηκε το πλέγμα αντιστάσεων στις 883-885 μονάδες του Γενικού Δείκτη, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι ακόμα εκείνος βρίσκεται σε αρνητική περιοχή μετά τη βίαιη απώλεια των μεσοπρόθεσμων στηρίξεων στις 870 μονάδες.

Η διάχυση της ρευστότητας ήταν ικανοποιητική, καθώς από τις 25 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι 19 έκλεισαν ανοδικές, ενώ και από το σύνολο του ταμπλό, 84 έκλεισαν ανοδικές έναντι 36 πτωτικών και 46 αμετάβλητων.

Το κρισιμότερο όμως σημείο ήταν η -μετά το κλείσιμο- πολύ άσχημη εξέλιξη σχετικά με το νέο στέλεχος Όμικρον. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα εντός της επικράτειάς τους, και μάλιστα στην Καλιφόρνια, ενώ το γεγονός ότι το κρούσμα ήταν ήδη εμβολιασμένο βάζει σε περιπέτειες την επενδυτική κοινότητα.

Ενδεικτικό των παραπάνω ήταν ότι εν ριπή οφθαλμού, ο S&P500 έχασε σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες (3%) και μάλιστα από ένα περιβάλλον καταπράσινο (υψηλό στο +1,8%) βρέθηκε να καταρρέει και να κλείνει στο -1,18%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News