Ο χρυσός προετοιμάζεται για να κλείσει τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες, παρόλο που η τιμή του παραμένει σταθερή την Παρασκευή, μετά από την τοποθέτηση του πρόεδρου της FED πώς η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να επιταχύνει το tapering.

H τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,1% και ανήλθε στα 1.770,80 δολάρια η ουγγιά, στις 11:07 ώρα GMT, ανακάπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα 30 ημερών που άγγιξε την Πέμπτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο της τάξης του 0,5% στα 1.770,70 δολάρια.

«Ο απίστευτα «γερακίσιος» τόνος από τον επικεφαλής της FED, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του δολαρίου καθιστούν λιγότερη ελκυστική επένδυση του χρυσού» λεει ο ανεξάρτητος αναλυτής Ρος Νόρμαν.

Κι αν τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες είναι δυναμικά, θα ενισχυθεί περαιτέρω το αμερικανικό νόμισμα και ο χρσυός θα μπορούσε να υποχωρήσει στα επίπεδα των 1.750 και κάτω, υποστηρίζει ο Νόρμαν και προσθέτει πως η αφήγηση της FED για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού έχει υποχωρήσει κατά 1,1% αυτή τη εβδομάδα καθώς στελέχη της Federal Reserve υποστήριξαν πως η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να επιταχύνει το tapering και ο Τζερόμ Πάουελ είπε ότι θα μπορούσε να παρθεί η απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική.

Υποχώρησε κατά 0,3% η τιμή του ασημιού και διαμορφώθηκε  στα 22,32 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 939,34 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,6% στα 1.809,56 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές