Η Google αν και κατασκευάζει τα δικά της κινητά τηλέφωνα υπό την ονομασία Pixel εδώ και αρκετά χρόνια δεν είχε προχωρήσει στο λανσάρισμα συσκευής smartwatch, κάτι το οποίο έχουν κάνει οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεφώνων έως σήμερα. Επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι η Google προσφέρει λογισμικό που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές «έξυπνων» ρολογιών στα δικά τους μοντέλα.

Αυτά τα δεδομένα έρχεται να ανατρέψει ένα δημοσίευμα του Business Insider, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική εταιρεία ήδη εργάζεται στην ανάπτυξη ενός δικού της μοντέλου. Το υπό ανάπτυξη smartwatch είναι αντικείμενο της ομάδας που σχεδιάζει τα προϊόντα της σειράς Pixel και όχι η Fitbit, εταιρεία κατασκευής wearables που έχει εξαγοράσει η Google έναντι του ποσού των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ρολόι της Google, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με αυτό των τηλεφώνων Pixel για το Android: ένα προϊόν «επίδειξης τεχνολογίας» που θα απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές όσο και στους συνεργάτες της εταιρείας που κατασκευάζουν αντίστοιχα προϊόντα, αλλά χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα λογισμικού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, το μοντέλο το οποίο αναπτύσσεται από την Google έχει την κωδική ονομασία Rohan, ενώ θα κοστίζει περισσότερο από τα μοντέλα της θυγατρικής Fitbit και θα πρέπει να θεωρείται ευθέως ανταγωνιστικό του Apple Watch.

Το ρολόι της Google θα προσφέρει τις βασικές λειτουργίες παρακολούθησης υγείας και άσκησης, όπως η καταμέτρηση βημάτων και η ένδειξη καρδιακών παλμών. Επιπρόσθετα, η Google φέρεται να εργάζεται σε μία ενσωμάτωση της εφαρμογής Fitbit στο Wear OS (με την κωδική ονομασία Nightlight), κάτι που θα λανσαριστεί μαζί με το νέο smartwatch.

Σημειώνεται ότι η τελευταία έκδοση του Wear OS 3, δηλαδή της πλατφόρμας της Google για smartwatch, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Samsung. Μέσω αυτής της συνεργασίας ουσιαστικά η πλατφόρμα Tizen συγχωνεύτηκε με την πλατφόρμα της Google. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε μόνο με το Galaxy Watch 4 της κορεατικής εταιρείας, το οποίο τρέχει μία πολύ τροποποιημένη έκδοση που δίνει περισσότερο χώρο σε υπηρεσίες και εφαρμογές της κορεατικής εταιρείας και όχι στις αντίστοιχες της Google.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι το περιβόητο «Pixel Watch» βρέθηκε πολύ κοντά στο να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2019. Πιο συγκεκριμένα, το 2017 η LG Electronics είχε λανσάρει τα LG Watch Sport και LG Watch Style, αλλά λίγο πριν γίνει αυτό υπήρχε η ιδέα τα δύο αυτά μοντέλα να κυκλοφορήσουν κάτω από το brand Pixel. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε καλή ιδέα στον τότε επικεφαλής hardware της Google και σταμάτησε η οποιαδήποτε συζήτηση. Τελικά, τα μοντέλα της LG αποδείχθηκε ότι δεν «συντάραξαν» την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί