Η νοτιοκορεάτικη LG είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία κατασκευής έξυπνων τηλεφώνων που αποσύρεται από τον κλάδο λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από την επίσης νοτιοκορεατική Samsung Electronics και την αμερικανική κατασκευάστρια των iPhones, Apple Inc.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Refinitiv SmartEstimate, η κορυφαία σε πωλήσεις παγκοσμίως Samsung αναμένεται να εμφανίσει εκτίναξη των κερδών της κατά 45% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου και αύξηση του τζίρου της κατά 12%.

Η LG κατέχει μερίδιο 10% στην αγορά συσκευών κινητών τηλεφώνων της Βόρειας Αμερικής και είναι η τρίτη σε πωλήσεις εταιρεία (μετά την Samsung και Apple). Ικανοποιητικές είναι οι πωλήσεις της και στη Νότια Κορέα. Αλλά παγκοσμίως η απήχηση των συσκευών της συρρικνώνεται εδώ και αρκετά χρόνια και την τελευταία εξαετία συσσώρευσε ζημιές 4,5 δισ. δολαρίων.

Πέρυσι η LG πούλησε 28 εκατ. τηλεφωνικές συσκευές, ενώ η Samsung πούλησε 256 εκατομμύρια συσκευές.

Κοινοπραξία με τη Magna

«Η στρατηγική απόφαση της LG να αποχωρήσει από την απίστευτα ανταγωνιστική αγορά των κινητών τηλεφώνων θα επιτρέψει στην εταιρεία να εστιάσει την προσοχή της στην ανάπτυξη άλλων κλάδων, όπως είναι τα εξαρτήματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι συνδεδεμένες συσκευές, τα έξυπνα σπίτια, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη», σημειώνει η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί τη δύναμή της στην παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης, καθώς η παρουσία της στους κλάδους των οικιακών συσκευών και των τηλεοράσεων είναι εντυπωσιακή σε διεθνές επίπεδο. Είναι η δεύτερη σε πωλήσεις συσκευών τηλεοράσεων μετά από τη Samsung.

Το Δεκέμβριο η LG δημιούργησε κοινοπραξία με την προμηθεύτρια εξαρτημάτων σε αυτοκινητοβιομηχανίες Magna International για την από κοινού κατασκευή εξαρτημάτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συνεχίζει την έρευνα

Η LG αποφάσισε να κλείσει τις γραμμές παραγωγής κινητών τηλεφώνων αφού δεν κατάφερε να τις πωλήσει εν μέσω πανδημίας. Θα συνεχίσει να λειτουργεί τον κλάδο έρευνας, σε ό,τι αφορά τα έξυπνα κινητά, και θα αναπτύσσει την τεχνολογία για την κατασκευή έξυπνων συσκευών 6G, ενώ παράλληλα θα είναι ανοικτή σε προσφορές για την εξαγορά του κλάδου.

Το BBC μετέδωσε εκτιμήσεις αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες από την έξοδο της LG από την αγορά έξυπνων κινητών θα επωφεληθούν ως επί το πλείστον η νοτιοκορεατική ανταγωνίστριά της Samsung και επίσης κινεζικές εταιρείες, όπως η Oppo, η Vivo και η Xiaomi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις