Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και η Global System for Mobile Communications Association (GSMA), η παγκόσμια ένωση που ενοποιεί το οικοσύστημα κινητής τηελρωνίας, ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την προώθηση της αναβάθμισης των ανθρώπων σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες, που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Με τη συνδυασμένη τεχνογνωσία τους στον υπεύθυνο τουρισμό και τη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας, ο UNWTO και η GSMA θα βοηθήσουν τις περιθωριοποιημένες ομάδες, ιδιαίτερα τις γυναίκες και τους αυτόχθονες πληθυσμούς, να παρέχουν νέες τουριστικές υπηρεσίες για να βελτιώσουν τα μέσα διαβίωσής τους.

Η συνεργασία αναπτύχθηκε ως μέρος της Ψηφιακής Διακήρυξης υπό την ηγεσία της GSMA , η οποία ενώνει Διευθύνοντες Συμβούλους από διάφορους κλάδους που έχουν δεσμευτεί να ενεργούν ηθικά στην ψηφιακή εποχή και να προσφέρουν ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τους ψηφιακούς πολίτες, τη βιομηχανία και τις κυβερνήσεις.

Ενεργοποίηση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας

Η GSMA και ο UNWTO παρείχαν πρόσφατα τις πρώτες εκπαιδευτικές συνεδρίες. Αυτά τα εργαστήρια επικεντρώθηκαν στο ψηφιακό μάρκετινγκ και παραδόθηκαν στην Τσιάπας και τη Βερακρούζ στο Μεξικό, αυτά τα εργαστήρια βοήθησαν τις ντόπιες γυναίκες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για να εντοπίσουν νέο κοινό και να προωθήσουν τα χειροποίητα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα τους στο Διαδίκτυο.

Επί του παρόντος, εκατομμύρια αυτόχθονες γυναίκες σε όλο τον κόσμο χρειάζονται εκπαίδευση που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα διαδικτυακά κανάλια, να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να συμμετέχουν σε πολιτιστικές ανταλλαγές με τους συνομηλίκους τους χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία.

Ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του UNWTO, δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τουρισμού διασφαλίζει ότι τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που προσφέρει θα απολαμβάνονται ευρύτερα από ποτέ. Ο UNWTO είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την GSMA για να προσεγγίσει κοινότητες και άτομα που πρόκειται να επωφεληθούν περισσότερο από την επανεκκίνηση και την ανάκαμψη του κλάδου μας».

Ο Mats Granryd, Γενικός Διευθυντής της GSMA, πρόσθεσε: «Όπως έδειξε η πανδημία Covid-19, οι άνθρωποι βασίζονται στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και στην πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Ωστόσο, η πανδημία έδειξε επίσης την ανάγκη να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα, ιδιαίτερα για άτομα που δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Συνεργαζόμενοι με τον UNWTO, θα βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος έτσι ώστε οι άνθρωποι σε κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται να μάθουν νέες ψηφιακές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους».

Η μελλοντική συνεργασία του UNWTO και της GSMA θα επικεντρωθεί επίσης στη δημιουργία ικανοτήτων που σχετίζεται με την ψηφιακή ένταξη και το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο έχει καταστεί καθοριστικό για τις τοπικές κοινότητες και τις δημιουργικές βιομηχανίες στη διαδικασία ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή