Ένα νέο στάδιο ξεπεράστηκε σήμερα από τη μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας με το πράσινο φως των Φιλελευθέρων του FDP στη συμμαχία με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD και τους Πράσινους για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά την έγκριση των μελών του SPD χθες στο συνέδριο, το 92,2% των σχεδόν 660 μελών του FDP έδωσε σήμερα το πράσινο φως στη συμμαχία.

Οι Πράσινοι αναμένεται να δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους αύριο, Δευτέρα.

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην εκλογή στη θέση του καγκελαρίου του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, θέτοντας τέλος στα 16 χρόνια στην εξουσία της Άγγελα Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Όλαφ Σολτς «έφαγε» τον Γενς Βάιντμαν

Ενθαρρύνοντας τα μέλη του FDP να υποστηρίξουν τον συνασπισμό, ο αρχηγός του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η νέα κυβερνητική συμφωνία είναι μια «νέα αρχή για τη Γερμανία».

«Η Γερμανία περιμένει αυτό το νέο ξεκίνημα», πρόσθεσε ο Λίντνερ, ο οποίος προορίζεται να γίνει υπουργός Οικονομικών και να κρατά ορθόδοξη γραμμή σε σχέση με τα δημόσια ελλείμματα.

Αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού, η συμφωνία συνασπισμού την οποία διαπραγματεύτηκαν τα τρία κόμματα προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως με μια πρόωρη έξοδο “ιδανικά” από τον άνθρακα το 2030, έναντι του 2038 προηγουμένως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα