Σε περαιτέρω σκλήρυνση των περιοριστικών μέτρων με σημείο αιχμής την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών προσανατολίζεται η νέα γερμανική κυβέρνηση. Μάλιστα, στα χέρια του Reuters έφτασε αντίγραφο νομοθετικής πρότασης που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για συγκεκριμένους εργασιακούς κλάδους, από τις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί –όπως ισχύει ήδη σε έτερες ευρωπαϊκές χώρες- για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και έτερα ιατρικά επαγγέλματα. Οι εργαζόμενοι στους κλάδους αυτούς θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορωνοϊό ή ιατρική γνωμάτευση που να εξηγεί γιατί δεν μπορούν να εμβολιαστούν, έως τις 15 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια απόφαση που συνιστά στροφή 180 μοιρών για το Βερολίνο που μέχρι τώρα εμφανιζόταν διστακτικό στο να προκαλέσει την δυσφορία της κοινής γνώμης καθιστώντας υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς. Την ίδια άποψη εξέφραζε και ο Όλαφ Σολτς, μέχρι που είδε την έκρηξη των κρουσμάτων και τους φόβους που εκφράζονται για την παραλλαγή Όμικρον.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων είναι και η διεύρυνση του δικτύου των εμβολιασμών για τη διευκόλυνση των πολιτών, δίδοντας την άδεια σε φαρμακοποιούς, αλλά και σε οδοντίατρους, ακόμη και κτηνίατρους(!) να μπορούν να χορηγούν το εμβόλιο, εφόσον προηγουμένως έχουν περάσει την κατάλληλη εκπαίδευση.

Επίσης, το σχέδιο νόμου επεκτείνει έως τις 15 Φεβρουαρίου το ειδικό καθεστώς που δίνει επιπλέον εξουσίες στα ομοσπονδιακά κρατίδια, ώστε να μπορούν να επιβάλουν νέα περιοριστικά μέτρα ή και lockdown σε τοπικό επίπεδο, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης