Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο κατάφερε, παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν τα υπόλοιπα διεθνή, να διατηρηθεί σε περιοχή κερδών.

Και μάλιστα, σε μία συνεδρίαση με μικτά πρόσημα και έλλειψη κατεύθυνσης, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε θετικό έδαφος όλη την ημέρα, εις πείσμα των ρευστοποιήσεων που εμφανίστηκαν λόγω της ανησυχίας για την Όμικρον.

Έτσι, ο Δείκτης συντηρήθηκε στην περιοχή των 880 μονάδων και ακριβώς κάτω από το πλέγμα βραχυπρόθεσμων αντιστάσεων. Το κρισιμότερο είναι ότι έδωσε σημαντική επαναφορά πάνω από τις 870 που οριοθετούν τον μεσοπρόθεσμο ατασικό σχηματισμό και που απειλήθηκαν σοβαρά την περασμένη εβδομάδα κατά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης.

Για τη συνέχεια κοιτάμε δύο σημεία: πρώτον, την επιτυχία του Δείκτη να μην καταγράψει νέο χαμηλό από τις 858 μονάδες, που δοκίμασε και δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα. Το επίπεδο, πλέον, είναι και το στοπ από αγοραστικές θέσεις σε κλείσιμο ημέρας.

Δεύτερον, την πολύ ανθεκτική συμπεριφορά του ΧΑ σε σχέση με τις υπόλοιπες χρηματαγορές, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη σύγκριση -ενδεικτικά- με τον S&P 500. Ενώ ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός δείκτης του κόσμου λύγισε στο βάρος των ρευστοποιήσεων καταγράφοντας και νεότερα χαμηλά όλη την εβδομάδα, εμείς κινηθήκαμε σε περιοχή κερδών, απορροφώντας τους κραδασμούς με άριστο τρόπο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News