Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GSK ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η θεραπεία που έχει αναπτύξει μαζί με την αμερικάνικη Vir Biotechnology VIR.O κατά της COVID-19 και η οποία βασίζεται σε αντισώματα είναι αποτελεσματική απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Η εταιρία επικαλέστηκε νέα δεδομένα από μελέτες πρώιμου σταδίου, που δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε ιατρικό περιοδικό, και τα οποία δείχνουν ότι το φάρμακο sotrovimab είναι αποτελεσματικό απέναντι και στις 37 μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην πρωτεΐνη ακίδας, δήλωσε η GSK σε ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλα προκλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το φάρμακο είχε αποτελεσματική δράση απέναντι σε βασικές μεταλλάξεις της παραλλαγής Όμικρον. Το Sotrovimab έχει σχεδιαστεί για να προσκολλάται στην πρωτεΐνη ακίδας στην επιφάνεια του κορωνοϊού, αλλά η Όμικρον έχει βρεθεί ότι έχει έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό μεταλλάξεων σε αυτήν την πρωτεΐνη.

“Αυτά τα προκλινικά δεδομένα καταδεικνύουν τη δυνατότητα το μονοκλωνικό μας αντίσωμα να είναι αποτελεσματικό απέναντι στην πιο πρόσφατη παραλλαγή, την Όμικρον, καθώς και όλων των άλλων παραλλαγών ανησυχίας που έχουν κατονομαστεί μέχρι σήμερα από τον ΠΟΥ”, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής της GSK, Hal Barron.

Η GSK και η Vir έχουν παρασκευάσει τους λεγόμενους ψευδοϊούς που παρουσιάζουν σημαντικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού σε όλες τις ύποπτες παραλλαγές που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής και έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακές δοκιμές για με την ευπάθειά τους στη θεραπεία με sotrovimab.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή