Χωρίς καμία διάθεση να υποχωρήσει ή να βάλει νερό στο κρασί του αναφορικά με τα προβλήματα της λίρας και της οικονομίας, αλλά και σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Ντόχα, όπου διασφάλισε πολύτιμες επενδύσεις και παράταση της συμφωνίας για swaps συναλλάγματος μεταξύ των κεντρικών τραπεζών Τουρκίας και Κατάρ, ο Ερντογάν επέμεινε στην τακτική των χαμηλών επιτοκίων. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι με τη βοήθειά της θα καταφέρει τόσο να ελέγξει τον πληθωρισμό όσο και να ενισχύσει τη λίρα – η οποία κινείται σήμερα κοντά στα ιστορικά χαμηλά της (14 λίρες ανά δολάριο) και δεν αποκλείεται να σημειώσει νέο αρνητικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου.

«Πιστεύω ότι θα αποκρούσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμά μας. Όπως λέω πάντα, θεού θέλοντος, θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Ας το γνωρίζουν οι πάντες», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το δίκτυο NTV.

Δεν με νοιάζει τι λέει η Ευρώπη

Όσον αφορά στον φυλακισμένο – από το 2017 – επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις εισηγήσεις και ετυμηγορίες των ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών, όπως και τις θέσεις των ξένων κυβερνήσεων.

Για του λόγου το αληθές, χαρακτήρισε «άκυρες και χωρίς αξία» τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο θέμα. Συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις σχετικές διαδικασίες σε βάρος της Τουρκίας, ζητώντας την απελευθέρωση τόσο του Καβάλα όσο και του φυλακισμένου Κπύρδου ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα