Μετά από ένα τριήμερο ράλι οι δείκτες της Wall Street εμφάνισαν σήμερα ανάμικτα πρόσημα. Ο βιομηχανικός Dow Jones ουσιαστικά παρέμεινε αμετάβλητος, κερδίζοντας 0,53 μονάδες, στις 35.756,63 μονάδες, με τον S&P 500 να έχει απώλειες 32,11 μονάδων ή 0,68%, στις 4.669,10. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 269,6 μονάδες ή 1,71%, στις 15.517,40.

Η ήπια πτώση της σημερινής συνεδρίασης ήταν μάλλον αναμενόμενη μετά τις συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών που επικράτησε η ευφορία για τις εξελίξεις γύρω από την παραλλαγή Όμικρον, που δεν φαίνεται να επηρεάζει περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα.

Αρκετές από τις μετοχές εταιρειών από τον ταξιδιωτικό κλάδο, οι οποίες στις αρχές της εβδομάδας κινούνταν ανοδικά, σήμερα εμφάνισαν πτώση. Οι μετοχές των Carnival, Royal Caribbean και Norwegian Cruise Line έχασαν περί το 1%. Οι μετοχές των εταιρειών διαδικτυακών κρατήσεων για ταξίδια, όπως η Expedia και η Booking, επίσης σημείωσαν απώλειες περί το 1%.

Οι μετοχές των αεροπορικών κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα, με τη United να χάνει 2% και την American Airlines 1,8%, αφού η τελευταία ανακοίνωσε ότι μειώνει προγραμματισμένες πτήσεις. Αιτία είναι η καθυστέρηση παραδόσεων νέων αεροσκαφών από την Boeing, με τη μετοχή της τελευταίας επίσης να υποχωρεί επίσης κατά 1,6%.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή. Σύμφωνα με τι προβλέψεις οικονομολόγων του Dow Jones ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 6,7% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο του 1982. Ορισμένοι θεωρούν επίσης πολύ πιθανό ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των τιμών ειδών διατροφής και ενέργειας, να ξεπεράσει το 7%.

Η FED αναμένεται να αντιδράσει στον υψηλό πληθωρισμό ανακοινώνοντας την ερχόμενη εβδομάδα την ταχύτερη απόσυρση των διευκολυντικών μέτρων που έχουν θέσει σε κίνηση από την έναρξη της πανδημίας. Αρχικά, αναμένεται ο διπλασιασμός του ποσού της μείωσης των μηνιαίων αγορών περιουσιακών στοιχείων, με το tapering να φθάνει τα 30 δισ. δολάρια, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση επιτοκίων ακόμη και την ερχόμενη άνοιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street