Η ώρα της διόρθωσης έφτασε για τη Wall Street μετά το τριήμερο ανοδικό σερί, με όλους τους επιμέρους δείκτες να κινούνται σήμερα πτωτικά, αν και με μετριοπαθείς απώλειες.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση 59 μονάδων στις 35.695 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,33% στις 4.685 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στις 15.679 μονάδες μειωμένος κατά 0,7%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 1,475%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κερδίζει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,128.

Η μετριοπαθής πτώση στους χρηματιστηριακούς δείκτες θεωρείται αναμενόμενη με πολλούς επενδυτές να σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων και με δεδομένο πως οι νεότερες ειδήσεις για την παραλλαγή Όμικρον καταλαγιάζουν τους χειρότερους φόβους της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς το νέο στέλεχος είναι εξαιρετικά μεταδοτικό αλλά συνοδεύεται από πιο ήπια συμπτώματα.

Νωρίτερα, εξάλλου, και το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την πτώση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας σε χαμηλό 52 ετών, στις 184.000 αιτήσεις, φτάνοντας και πάλι στα προ της πανδημίας επίπεδα. Η συνεχιζόμενη βελτίωση της αγοράς εργασίας είναι ενθαρρυντική και ούτως ή άλλως δεν αναμένεται να αλλάξει το περιεχόμενο της απόφασης της Federal Reserve περί επιτάχυνσης του tapering, που φαίνεται να έχει ήδη προεξοφληθεί από την αγορά.

Η συνεδρίαση της Fed, την ερχόμενη εβδομάδα, είναι η τελευταία της χρονιάς και αναμένεται να δώσει σήμα για σημαντική αύξηση του tapering στα 30 δισ. δολάρια, κάτι που σημαίνει πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα ολοκληρωθεί την άνοιξη.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνηγορήσουν και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία του πληθωρισμού. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) εκτιμάται ότι εκτινάχθηκε στο 6,7% σε ετήσια βάση, ήτοι στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 1982, δίδοντας νέα πολεμοφόδια στα γεράκια της Fed που θέλουν πρόωρη ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και έναρξη της ανοδικής τροχιάς των επιτοκίων.

Στην αγορά των commodities, η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου ανακόπη με το brent να χάνει 0,90% στα 75,14 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό WTI να υποχωρεί στα 71,61 δολάρια το βαρέλι. Μικρές απώλειες και για τον χρυσό, που κινείται στα 1.779 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street