Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας ενέκρινε το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη διάθεση του συστήματος Drive Pilot στις διεθνείς αγορές.

Το σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένο σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρώνει σε άλλες δραστηριότητες όταν το όχημα που θα έχει ενεργοποιημένο το σύστημα Drive Pilot βρίσκεται σε συνθήκες βαριάς κυκλοφοριακής συμφόρησης ή σε μποτιλιαρισμένους αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters η γερμανική ρυθμιστική αρχή (KBA) έδωσε την έγκρισή της βασισμένη στις τεχνικές προδιαγραφές όπως αυτές καθορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, πέρα από τα όσα ορίζει ο ΟΗΕ, τεχνικές προδιαγραφές επί του θέματος θέτουν και τα κράτη μέσω σχετικών νομοθεσιών ώστε να ξεκαθαρίζεται πώς αυτά τα συστήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη ορίσει σχετικές νομοθεσίες, άρα η Mercedes-Benz θα προσφέρει το σύστημα στις συγκεκριμένες αγορές, αναφέρει Markus Schaefer, διευθυντής τεχνολογίας της Daimler. Επιπλέον, η γερμανική έγκριση σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορεί να προσφέρει μοντέλα της S-Class με ενσωματωμένο το Drive Pilot σε πελάτες στη Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης Level 3 έχουν εγκριθεί στη Γερμανία από το 2017. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια στη χώρα υπάρχουν περί τα 13.100 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στους οποίους θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα το σύστημά της. Η KBA ενέκρινε το σύστημα για ταχύτητες οδήγησης έως τα 60 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή