Στα 400 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ποσό που άντλησε αυτήν την εβδομάδα η Alpha Bank με την έκδοση senior preferred Ομολόγου, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις σχετικές δράσεις της για το 2021.

Μαζί με τις άλλες δύο εκδόσεις νωρίτερα μέσα στη χρονιά, μία ακόμη senior preferred τίτλων και μία Tier II, ύψους 500 εκατ. ευρώ η κάθε μία, η τράπεζα άντλησε συνολικά εφέτος από τις αγορές 1,40 δισ. ευρώ μέσω εναλλακτικών ομολόγων.

Με τον τρόπο αυτό ο συστημικός όμιλος ενίσχυσε τα κεφάλαιά του πέραν και πάνω από τους ενδιάμεσους εποπτικούς στόχους για το 2021 για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Interim Target on Minimum Required Eligible Liabilities – MREL).

Στην έκδοση αυτής της εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση, οι τίτλοι είναι διετούς διάρκειας με non call για το πρώτο έτος και επιτόκιο έκδοσης 3%.

Έντονο ενδιαφέρον

Εν προκειμένω, μετά από την πετυχημένη έκδοση του Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές συγκεκριμένου προφίλ (μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και ξένα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε χρεόγραφα σταθερού εισοδήματος) για να τοποθετηθούν σε έκδοση από την Alpha Bank με πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Έτσι, η διοίκηση της τράπεζας εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και προχώρησε στο private placement σε επιλεγμένους επενδυτές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη ζήτηση αλλά και τις αναμενόμενες συνθήκες της αγοράς για το προσεχές έτος, καθώς για τις αρχές του 2022 αναμένεται μεγάλη προσφορά από διεθνή κρατικά και εταιρικά ομόλογα.

Ως εκ τούτου, η τωρινή έκδοση δίνει τη δυνατότητα στην Alpha Bank να τοποθετηθεί εγκαίρως και να επιλέξει με προσοχή τους χρόνους των προγραμματισμένων εκδόσεών της για το 2022.

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο του Τραπεζικού Συστήματος της χώρας έχει προγραμματίσει σειρά εκδόσεων τα επόμενα έτη ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη, έως τα τέλη του 2025, των Minimum Required Eligible Liabilities που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις