Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της θυγατρικής της Eurobank στη Σερβία, Eurobank a.d. Beograd με την Direktna Banka a.d. Kragujevac.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank, η συγχώνευση ήρθε μετά τη λήψη των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων και ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Direktna από τη Eurobank Serbia.

Η ενοποιημένη τράπεζα («Eurobank Direktna»), στην οποία η Eurobank ελέγχει το 70%, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και με μερίδιο αγοράς 6,5% κατατάσσεται στην έβδομη θέση βάσει συνολικών δανείων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Eurobank a.d. Beograd θα διανείμει στον Όμιλο Eurobank μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου ποσό της τάξης των 232 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, η συγχώνευση «συνάδει με τη στρατηγική της Eurobank για περαιτέρω επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους μετόχους της μέσω στοχευμένων εξαγορών και φιλικών συγχωνεύσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ASBIS: Συνεργασία με την Pure Storage για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Pure Storage-ASBIS για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων