Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει πρόταση του υπουργείου Άμυνας να «κλείσουν» οι ρυθμιστικές εκκρεμότητες που επιτρέπουν στην κινεζική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών SMIC να έχει πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας αμερικανικές τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου προσπαθούν να σταματήσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις του υπουργείου Άμυνας.

Η Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) προστέθηκε πέρυσι στην αμερικανική «μαύρη λίστα», η οποία περιλαμβάνει εταιρείες στις οποίες δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό που κατασκευάζεται από αμερικανικές εταιρείες. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι γιατί θεωρήθηκε ότι η κινεζική εταιρεία συνδέεται με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Η SMIC αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών κατά παραγγελία της Κίνας.

Σημειώνεται πάντως ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την προσθήκη και άλλων κινεζικών εταιρειών στη συγκεκριμένη λίστα εμπορικού αποκλεισμού του υπουργείου Εμπορίου, όπως επίσης και στην αντίστοιχη λίστα που υπάρχει στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Στις εταιρείες που βρίσκονται στην τελευταία λίστα δεν επιτρέπεται να δεχθούν επενδύσεις που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία