Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην εγχώρια ιταλική αγορά στοχεύει η UniCredit και για το σκοπό αυτό θα μπορούσε να μελετήσει την πιθανότητα συμμαχιών και συγχωνεύσεων, τόσο στην ιταλική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Αντρέα Ορσέλ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν υπάρχει από την πλευρά της UniCredit ενδιαφέρον για την κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, την Generali ή τον κορυφαίο μέτοχο της, την Mediobanca.

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη, η δεύτερη κυριότερη ιταλική τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα ένα τριετές σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου σκοπεύει να επιβραβεύσει τους (πιστούς) μετόχους της με την επιστροφή 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2024, ήτοι δηλαδή σχεδόν όλα τα κέρδη της συγκεκριμένης περιόδου.

Η υλοποίηση του σχεδίου θα αφήσει ανέπαφα τα υψηλά κεφαλαιουχικά αποθέματα της τράπεζας, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να σπεύσουν να επισημάνουν ότι θα μπορούσε να σκεφτεί την πιθανότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων. Μάλιστα, μεταξύ των πιθανών στόχων είχε κατονομαστεί η Generali και η επενδυτική Mediobanca, που ελέγχει ένα ποσοστό ύψους 13% της ασφαλιστικής εταιρείας.

Σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ο κ. Ορσέλ επιβεβαίωσε την πιθανότητα η τράπεζα να ενδιαφερθεί για νέες συμφωνίες που θα ενδυνάμωναν τη θέση της στην αγορά. Όμως, ξεκαθάρισε πως δεν θα τον ενδιέφερε η συμμαχία με μια ασφαλιστική εταιρεία. «Δεν πιστεύω στη σύμπραξη μεταξύ τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών. Δεν λειτουργούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, για το σκοπό αυτό η UniCredit και ο ίδιος ο Ορσέλ είχαν επιδιώξει την εξαγορά της προβληματικής κρατικής τράπεζας Monte dei Paschi, ωστόσο οι συνομιλίες με το υπουργείο Οικονομικών κατέρρευσαν τελικά τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή