Ενόψει της εκλογής του Ομοσπονδιακού Προέδρου στις 13 Φεβρουαρίου 2022, τα κόμματα  στη Γερμανία προτείνουν ήδη τις προσωπικότητες οι οποίες θα συμμετάσχουν, εκτός από τους βουλευτές, στο σώμα των εκλεκτόρων, την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων στο Βερολίνο πρότεινε τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο Κρίστιαν Ντρόστεν, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité, ενώ οι Πράσινοι της Έσσης πρότειναν τη μικροβιολόγο Σάντρα Τσίζεκ από τη Φρανκφούρτη. Και οι δύο επιστήμονες έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί στη γερμανική κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Βαυαρίας πρότεινε τον διεθνή ποδοσφαιριστή Λέον Γκορέτσκα, ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλη τιμή» και τόνισε ότι «καθώς η πρόσκληση ήρθε από τον -από σήμερα- συμπρόεδρο του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, δεν μπορούσα να αρνηθώ». Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αναμένεται να ανακοινώσουν τους δικούς τους εκλέκτορες την επόμενη εβδομάδα.

Παλαιότερα, μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης είχαν διατελέσει μεταξύ άλλων ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας Ότο Ρεχάγκελ και ο πρώην προπονητής της εθνικής Γερμανίας Γιοάχιμ Λεβ.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων