Συνεργασία για την ανάπτυξη λογισμικού αυτοκινήτων δρομολογούν η Volkswagen και η Bosch, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής τους θέσης απέναντι σε ξένες εταιρείες, όπως η Tesla.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγές από τις εταιρείες, αναφέρει πως η συνεργασία θα αφορά την εταιρεία λογισμικού της VW, την Cariad και τον όμιλο εξοπλισμού Bosch, με τη βιομηχανία αυτοκινήτων να σχεδιάζει να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο ανακατανομής ρόλων στο διοικητικό συμβούλιο, ανακοινώθηκε πως ο ίδιος ο CEO της Volkswagen, ο Χέρμπερτ Ντις, θα αναλάβει την ευθύνη για την Cariad, απόφαση που ερμηνεύτηκε από τους αναλυτές ως απόδειξη της σημασίας που δίνει ο όμιλος στην εταιρεία.

Αναλόγως η δρομολόγηση νέων υψηλών επενδύσεων στην εταιρεία software –που ήδη χρηματοδοτείται με 2,5 δισ. ευρώ από τον όμιλο- και η συνεργασία με την Bosch δείχνει πως η VW ελπίζει πως μέσα από τις δραστηριότητες της Cariad θα μπορέσει να βελτιώσει την ανταγωνιστική της θέση απέναντι στις ανερχόμενες εταιρείες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης, όπως η Tesla και η Alphabet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή